Tervetuloa blogiin

Blogi painottuu kaikkeen siihen, joka tekee elämästä mukavaa ja mielenkiintoista. Oletko kiinnostunut eläimistä tai linnuista, jotka antavat jokaisen ihmisen elämään monia hienoja hetkiä. Puhumme muuttolinnuista, joiden liikkeitä ja hämmästyttävää suunnistustaitoa moni ihailee. Vuodesta toiseen ne suunnistavat tiettyyn, parhaiten lajilleen sopivaan paikkaan pohjoisessa ja lähtevät syksyllä pois etelään. Tiesitkö, että ensimmäiset muuttolinnut lähtevät Suomesta pois jo toukokuun lopussa. Mistä lintulajista on kysymys? Tule tututumaan blogiin ja perehdy samalla tähän sekä muihin mielenkiintoisiin kysymyksiin.

Eläinten oppiminen ja käyttäytyminen

Oletko milloinkaan miettinyt, mikä ohjaa eri eläinlajien käyttäytymistä? Aivan samaa ovat miettineet eläintieteilijät- ja tutkijat jo vuosien ajan. Ohjaako eläinlajien päivittäistä käyttäytymistä geeneihin rakennettu opittu käyttäytyminen vai erilaiset eläinten käyttämät signaalit? Eläimet, niin selkärankaiset kuin selkärangattomatkin kommunikoivat sujuvasti keskenään. Myös eläimet ja ihmiset, kuten lemmikit ja tuotantoeläimet kommunikoivat päivittäin toistensa kanssa. Lue lisää eläinmaailman signaaleista blogistamme.

Oma elinympäristömme ja ympäristönsuojelu nykyään

Meitä jokaista kiinnostaa varmasti oma asuinympäristömme sekä luonto, vesistöjen tila, ilmaston- ja ympäristönsuojelu. Mitä käsite ”ympäristö” kokonaisuudessaan tarkoittaa? Mitä ympäristö, luonnon monimuotoisuus ja ekosysteemi merkitsevät sinulle? Lue lisää blogistamme.

Aurinkoenergia ja sen tehokas hyödyntäminen

Maailma ei pyöri ilman sähköä ja energiaa. Sähköä tarvitaan jokaisessa taloudessa moniin erilaisiin toimintoihin, joten nykyään sekä luontoystävälliset uusiutuvat energiamuodot että uusiutumattomat energiamuodot mahdollistavat osaltaan elämän jatkumisen maapallolla. Ilmastonmuutoksen ehkäisemiseksi ja tulevien sukupolvien hyvinvoinnin takaamiseksi on viisainta suosia uusiutuvia energiamuotoja, kuten aurinkoenergian käyttöä. Aurinkoenergia tarkoittaa uusiutuvaa auringonsäteilystä muodostuvan energian hyödyntämistä lämpö- tai sähköenergiaa hyväksi käyttäen. Auringon luovuttama säteilyenergia voidaan hyödyntää muun muassa aurinkokennojen tai aurinkokeräimen välityksellä.

Aurinkopaneeleita näkee yleisesti vain omakotitaloissa, sillä kerros- ja rivitaloissa niitä ei juuri ole käytössä. Aurinkoenergian hyödyntäminen vaatii nykyään taloyhtiöiltä yhteistä sähkösopimusta ja erittäin kalliita investointeja. Tutustu tähän erittäin ajankohtaiseen aiheeseen blogissamme.

Seuraavaksi elämäniloa ja hyvinvointia korostava blogimme kertoo lemmikeistä, kullanarvoisista ystävistämme. Tutustu lemmikkien ja omistajien maailmaan kätevästi blogissamme.

Korvaamattomat, kullanarvoiset lemmikit

Lemmikit lahjoittavat omistajilleen aitoa ystävyyttä ja iloa. Lemmikeillä ja heidän omistajillaan on usein yksilöllinen ja ainutlaatuinen suhde toisiinsa.

Lemmikit auttavat, hoitavat ja rakastavat läheisiään kaikissa elämäntilanteissa. Lemmikit haluavat pitää omistajansa elämäniloisena ja aktiivisena myös silloin, kun omistaja ei ehkä itse omin voimin jaksaisi. Blogimme kertoo kaiken oleellisen ja jopa enemmän, ihmisen ja lemmikkien todellisesta ystävyydestä.

Rakasta elämää ja läheisiä – hanki tärkeä ensiaputaito

Blogin tärkeimpiä ja ajankohtaisimpia aiheita on hyvän ja toimivan ensiaputaidon hankkiminen. Ensiavun osaaminen hyödyttää ihan jokaista ja voi pelastaa sen jokaiselle tärkeimmän asian, eli elämän.

Ensiaputaidon lisäksi ensiapulaukku tarpeellisine varusteineen on hyvä hankinta. Ensiapulaukussa on normaalisti sidetarvikkeita, suojapeite ja tukku kolmioliinoja. Kultaakin kalliimpi ensiaputaito on tärkeä pääoma, jonka voi aloittaa käymällä ensiapukurssin ja lataamalla matkapuhelimeen hyvät ensiapuohjeet. Ensiapua tarvitaan elvytyksessä, hätäensiavussa, myrkytyksissä, pienissä ja suuremmissa palovammoissa, murtumissa ja erilaisissa aivoverenkierron häiriöitiloissa. Ensiaputaito on paras sijoitus elämään, joka ei häviä eikä vanhene milloinkaan. Ensiapua voidaan antaa myös mielenterveyden häiriöissä, jotka ovat viime vuosina yleistyneet sekä Suomessa että muualla maailmassa.

..