Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Osuus maailman suurimmasta tuulivoimalasta saavutti tavoitteen kolme vuotta etuajassa

LEGO-palikoista voi rakentaa laajankin tuulivoimalapuiston, mutta yritys on panostanut tuulienergiaan myös tosielämässä muun muassa suurella osuudella maailman suurimpaan mereiseen tuulipuistoon. Kuva: EcoWatch.com.

Kautta maailman tunnettavat LEGO-palikat ovat muuttuneet vuosi vuodelta paitsi yhä suositummiksi myös yhä ekologisemmiksi. Kestävän kehityksen periaatteita kunnioittavan yrityksen tuotteissa on edistytty raaka-ainevalinnoissa (Tiedebasaari 14.3.2017), ja myös yrityksen energiankäyttö on tehostunut ja suuntautunut yhä enemmän uusiutuviin ja ympäristöä saastuttamattomiin lähteisiin. Pitkän aikavälin tavoitteena LEGOlla on ollut nostaa uusiutuvien lähteiden osuus täyteen sataan prosenttiin koko teollisuusryhmän kulutuksessa. Tuo kunnianhimoinen tavoite saavutettiin 17.5.2017 – jopa kolme vuotta aikoinaan asetettua tavoitta aikaisemmin.

LEGOn energiatalouden virstanpylväs saavutettiin, kun Pohjanmerellä saatiin täyteen toimintaan maailman suurin mereinen tuulivoimapuisto Burbo Bank Extension Offshore Wind Park, jonka osaomistaja LEGOn omistajayhtiö Kirkbi A/S on. Burbo Bank -voimalakompleksin nimellisteho on 256 megawattia (Tiedebasaari 24.11.2016).

Burbo Bankin lisäksi LEGOlla on reilun 31 prosentin osuus Saksassa toimivassa Borkum Riffgrund 1 -tuulivoimalassa. Tuulen lisäksi yritys on panostanut myös aurinkoon. Yhtiön Kiinan Jiaxingissa toimivan tehtaan yhteyteen on asennettu 20 000 aurinkopaneelia, joiden sähköntuotantokapasiteetti nousee koko hankkeen käyttöön otettaessa noin 6 gigawattiin. Kaikkiaan LEGOn yritysryppäällä on osuus 160 megawatin tehoisten uusiutuvan energian tuotantolaitoksiin (Clean Technica, 18.5.2017; https://cleantechnica.com/2017/05/18/lego-group-reaches-100-renewable-energy-target-three-years-ahead-schedule/

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Legopalikat ”vihertyvät”. Tiedebasaari 14.3.2017; https://tiedebasaari.com/2017/03/14

Maailman suurin tuulivoimala aloitti tuotannon Britanniassa. Tiedebasaari 24.11.2016; https://tiedebasaari.com/2016/11/24

Mainokset