Avainsanat

, , , , , ,

Nokia 3310 -matkapuhelimen uusittu versio maksaa Intiassa noin 46 euroa. Kuva: technewsworld.com.

Yksi matkapuhelinalan ja -historian tunnetuimmista malleista, lähes legendaarisen maineen kautta maailman saavuttanut Nokia 3310 esiteltiin helmikuussa 2017 Espanjan Barcelonan Mobile World Congress -tapahtumassa. Suomalainen HMD Global -yhtiö, jolla on lisenssi Nokian matkapuhelinten tavaramerkkeihin, on päivittänyt 3310:n vastaamaan tämän päivän kuluttajan vaatimuksia. Uusitussa mallissa on Nokia Series 30+ OS -käyttöjärjestelmä, 2,4 tuuman värinäyttö, muistikortin avulla laajennettava muisti, MP3-soitin, FM-radio, 2 MP kamera, langaton Bluetooth-valmius – ja nostalgian kruununa puhelimessa on tietysti kuuluisa matopelikin modernisoituna versiona. 3310 on tullut markkinoille odotettuna uutuutena etenkin aasialaisille markkinoille, ja 18.5.2017 mallin myynti alkaa Intiassa, jossa sana Nokia oli suuruutensa päivinä lähes synonyymi matkapuhelimelle. Hinnallakaan neljässä eri värissä myyntiin tuleva uutuus ei ole ainakaan täkäläisen tason mukaan pilattu, sillä mallin 3310 ohjehinta on 3310 rupiaa. Julkaisupäivän valuuttakurssin mukaan hinta vastaa 46 euroa.

Peruspuhelin on varmasti tarpeen, mutta yhä useampi kuluttaja – myös kehittyvissä maissa – on päässyt tutustumana uudenaikaisiin älypuhelimiin, ja siksi 3310 ei ole ennakkokyselyisä herättänyt erityistä innostusta Intiassa. Julkaistun kyselyn mukaan noin joka neljäs vastaaja voisi harkita uudistetun 3310-puhelimen hankkia. Edullisuus ja käyttövarmuus ja -mukavuus, pitkä, 22 tunnin puheaika ja jopa kuukauden akunkesto puhelimen valmiustilassa jäävät kuitenkin taka-alalle, kun 2G-tasolla verkkoyhteyksiä tarjoavaa puhelinta verrataan markkinoita hallitsevien älypuhelinten ominaisuuksiin (The Indian Express, 17.5.2017; http://indianexpress.com/article/technology/mobile-tabs/nokia-3310-launched-in-india-price-specs-features-sale-date-4657802/

Mainokset