Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , ,

Fontana di Trevi on Colosseumin jälkeen Rooman toiseksi suosituin turistikohde, jonne ikuiseen kaupunkiin uudelleen kaipaavat kävijät heittävät vuosittain yli miljoonan euron arvosta kolikoita. Kuva: ArtnetNews.com.

Rooman kuuluisimpiin nähtävyyksiin lukeutuva, Quirinalen kaupunginosassa sijaitseva Fontana di Trevi -suihkulähde kuuluu niin kutsuttuihin ”must-elämyksiin” kaikille ikuisessa kaupungissa kävijöille. Tunnetun perimätiedon mukaan kävijä, joka heittää oikealla kädellä vasemman olan yli kolikon lähteeseen, tulee takaisin Roomaan. Tätä perinnettä harrastetaan ahkerasti – niin ahkerasti, että Fontana di Trevin pohjalta kerättyjen kolikkojen arvo nousi vuoden 2016 aikana noin 1.4 miljoonaan euroon. Suihkulähteen ”tuotto” luovutetaan katolisen kirkon Caritas-hyväntekeväisyysjärjestön tarpeisiin.

Vuonna 1762 valmistunut, Nicola Salvin suunnittelema Fontana di Trevi oli 17 kuukautta kuivilla ja perusteellisen korjauksen kohteena, kunnes nähtävyys sai veden taas suihkuamaan marraskuussa 2015 (Deutsche Welle, 12.4.2017;  http://www.dw.com/en/romes-trevi-fountain-made-over-1million/a-38403289

Mainokset