Avainsanat

, , , , , , , ,

Valko-Venäjän parlamentin jäsenetkin osallistuivat perinteisen metsäviikon puunistustalkoisiin kesän 2016 myrskyissä tuhoutuneen puuston korvaamisistutuksissa. Kuva: Oksana Manchuk, BelTA.

Noin 82’500 vapaaehtoista osallistui huhtikuun ensimmäisellä viikolla (1.‒8.4.2017) Valko-Venäjän vuosittaisen metsäviikon puunistutustalkoisiin, joissa istutettiin lähes 21 miljoonaa puuntainta.  Nyt jo kymmenettä kertaa järjestetyn Metsäviikon kampanjan organisoi Valko-Venäjän metsäministeriö.

Viikon talkoiden aikana puustoa istutettiin 6’700 hehtaarin alueille. Metsitysalasta noin 1’100 hehtaaria oli kesän 2016 myrskyissä metsät menettänyttä tuhoaluetta. Kaatuneiden puiden täydennysistutuksia myrskytuhometsissä tehtiin lisäksi noin 1’800 hehtaarin alueilla.

Talousmetsien puuston korvaamisen ja lisäämisen ohella Metsäviikon tavoitteena on kehittää suojelu- ja virkistysalueiden luonnonoloja. Puita istutettiin kaikkiaan 138 virkistysalueella. Istutustalkoiden ohessa metsiä ja muuta luontoa myös siivottiin, ja yli tuhat kuutiometriä luontoon jätettyä roskaa kerättiin talteen tievarsilta, suojelualueilta sekä monien muistomerkkien ja muiden yksittäisten arvokohteiden tuntumasta (Belarusian Telegraph Agency, BelTA,  10.4.2017; http://eng.belta.by/society/view/over-20-million-trees-planted-in-belarus-during-forest-week-2017-100299-2017/

Mainokset