Avainsanat

, , , , , , , , ,

Elinsiirtoryhmä kunnioittaa Kiinan nuorimman elinluovuttajan muistoa hiljaisella hetkellä ennen kirurgisten toimenpiteiden aloittamista. Kuva: China Daily.

Elinluovuus kuolleilta henkilöiltä on yleistynyt Kiinassa nopeasti maaliskuussa 2010 Punaisen Ristin ja kansallisen terveysministeriön aloittaman kampanjan ansiosta. Vuoden 2016 aikana 4’080 kuolleelta kiinalaiselta saatiin luovutusten ansiosta 11’296 käyttökelpoista elintä pelastamaan muiden, hädänalaisessa tilassa olevien henkilöiden elämää.

Uusin virstanpylväs kiinalaisessa elinsiirtokirurgiassa saavutettiin Chongqing Daping -sairaalassa 27.3.2017, kun vain 33 tuntia elossa olleelta pojalta irrotettiin munaiset, jotka siirrettiin 27-vuotiaalle naiselle. Keisarinleikkauksella syntyneellä poikavauvalla oli erittäin vaikea sydänsairaus, ja poika eli alle puolitoista vuorokautta, ja vanhemmat päättivät elinluovutuksesta turvatakseen elämän jollekin toiselle (China.org.cn, 7.4.2017; http://www.china.org.cn/china/2017-04/07/content_40578508.htm

Mainokset