Avainsanat

, , , , , , , ,

Lihankasvatusfarmeilla koirat ovat häkeissä samaan tapaan kuin meillä tutummat tarhattavat turkiseläimet. Koirien kohtelu ei Koreassa kuitenkaan vastaa eläinsuojelullisesti lähellekään tasoa, jota meillä laillisilla tarhoilla edellytetään. Kuva: Occupy for Animals, via sites.google.com.

Koiran liha on perinteistä herkkua monissa kaukoidän maissa, vaikka tradition vahvuudesta on noussut epäilyjä, ja julkinen painostus on vähentänyt koirien syöntiä. Kiinan kansainvälisesti surullisen kuuluisien koiranlihafestivaalien jatkuminen on merkki tapojen pysyvyydestä, ja samanlainen suuntaus on voimissaan myös Etelä-Koreassa. Kansainvälisen Humane Society International (HSI) -järjestön uusimpien tietojen mukaan Etelä-Koreassa on yhä toiminnassa noin 17 000 ihmisten ruokapöytiin koiria kasvattavaa kaupallista koirafarmia. Korealaiset syövät vuosittain noin kaksi miljoonaa koiraa, HSI arvioi.

Koiranlihan syönti on kuitenkin vähentynyt viime vuosina, ja monia ravinnoksi koiria kasvattavia farmeja on lakkautettu – osin kansainvälisen painostuksen sekä järjestöjen takaaman taloudellisen tuen turvin. Koirien kasvattajille on pyritty turvaamaan muita toimeentulomahdollisuuksia.

Suojelujärjestön mukaan korealaisilla koiranlihafarmeilla eläinten kuntoa ja terveyttä ei valvota ja hoideta asianmukaisesti, eikä koirille anneta edes riittävästi ruokaa – virikkeellisestä elinympäristöstä puhumattakaan.

Osa lakkautetuilta koirafarmeilta evakuoiduista eläimistä on eläinlääkärin tarkastuksen ja vaadittavien karanteenien jälkeen siirretty ulkomaille, kotien lemmikkieläimiksi. Paikallinen korealainen väestö ei juurikaan suosi koiria koti- ja lemmikkieläiminä, joten teurastuksen välttämiseksi koirat on saatava pois maasta. Etelä-Korean koirafarmeilla on kasvatettu ruokapöytiin moniin eri rotuihin kuuluvia ja kaiken kokoisia koiria. Humane Society International on välittänyt viimeisten parin vuoden aikana noin 800 koiraa Yhdysvaltoihin ja Kanadaan (The Standard, 27.3.2017 http://www.thestandard.com.hk/breaking-news.php?id=86665

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Satoja koiria pelastettu Etelä-Korean ja Kiinan koiranlihafarmeilta. Tiedebasaari 13.1.2017; https://tiedebasaari.com/2017/01/13

Etelä-Korean suurin koiranlihan markkinapaikka lopettaa. Tiedebasaari 22.12.2016; https://tiedebasaari.com/2016/12/22

Eläinsuojelijat pelastivat yli tuhat koiraa Kiinan koiriensyöntifestivaalilta. Tiedebasaari 25.6.2016; https://tiedebasaari.com/2016/06/25.

Kiinan koiriensyöntifestivaali voimissaan lisääntyvästä vastustuksesta huolimatta. Tiedebasaari 20.6.2015; https://tiedebasaari.com/2015/06/20

Kiinalaisten enemmistö vastustaa koiriensyöntifestivaalia. Tiedebasaari 19.6.2016; https://tiedebasaari.com/2016/06/19

Mainokset