Avainsanat

, , , , , , , ,

Flamingo on kotiutumassa Eurooppaan. Kuva: iclipart.com.

Afrikkalaisilta kansallispuistojen järviltä tutut, jopa miljoonien yksilöiden vaaleanpunaisina ryhminä elävät flamingot (Phoenicopterus roseus) ovat levittäytymässä myös Eurooppaan. Kevään 2017 edetessä Bulgariassa, Mustanmeren tuntumassa on havaittu useita flamingoja, kun aikaisemmin näitä vierailijoita on ollut vain yksittäin. Bourgasin kaupungin lähistöllä sijaitsevalla Atanassovsko-järvellä on maaliskuun puolivälin tuntumassa tavattu 13 flamingoa, ja lähiseudulla viisi muuta yksilöä.

Järvet ja kosteikot, joille flamingot ovat saapuneet, ovat lajille tyypillisiä ja soveliaita elinympäristöjä, mutta pesinnästä ei vielä ole merkkejä. Flamingo kuuluu kyllä eurooppalaiseen linnustoon. Välimeren pohjoispuolella pesiviä flamingoyhdyskuntia on Turkissa ja Kreikassa (Bulgarian News Agency, BTA, 21.3.2017: http://www.bta.bg/en/c/NW/id/1541568

Mainokset