Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

14 000 teosta pysynyt pääosin piilossa yleisöltä

Osia brittihallituksen taidekokoelmista on ollut tilapäisesti julkisuudessa, viimeksi Lontoon Whitechapel Galleryssä 2011‒2012. Kuva: Tony Harris, via The Art Newspaper.

Osia brittihallituksen taidekokoelmista on ollut tilapäisesti julkisuudessa, viimeksi Lontoon Whitechapel Galleryssä 2011‒2012. Kuva: Tony Harris, via The Art Newspaper.

Yhdistyneen kuningaskunnan hallituksen hallinnassa on mittava, noin 14 000 teosta käsittävä taidekokoelma, jonka ihailemiseen yleisölle (veronmaksajilla) on hyvin rajalliset tai täysin olemattomat mahdollisuudet. Tulevaisuudessa pääosin brittitaiteilijoiden töistä koostuvan kokoelman teokset saatetaan myös julkisuuteen, kun varastossa säilytettäville teoksille saadaan uudet tilat, ja samalla näille julkisin varoin hankituille ja ylläpidettäville teoksille järjestetään myös pysyvä näyttelytila. Toinen syy teosten julkisuuteen saamisen ohella on taideaarteiden nykyisten säilytystilojen soveltumattomuus varastointiin.

Suuri osa hallituksen nimissä olevasta kokoelmasta on tätä nykyä varastoituna Lontoon keskustassa, Queen’s Yardilla, tiloissa, joita ei ole tarkoitettu tällaiseen käyttöön ja jotka eivät täytä museoaineistojen pitkäaikaisvarastoinnin vaatimuksia.

Kaikkiaan noin 14 000 teosta käsittävästä kokoelmasta kolmasosa on varastoituna Queen’s Yardilla, mutta suurin osa on esillä brittihallinnon tiloissa – noin sadassa eri virastossa tai toimitilassa Brittein saarilla ja 270 hallintorakennuksessa ulkomailla. Uusissa tiloissa kauan piilossa pidettyjä teoksia asettaan näytteille galleriaan, josta tullee Lontoon muiden keskeisten taidelaitosten tapaan yleisölle maksuton kohde (The Art Newspaper, 9.2.2017:; http://theartnewspaper.com/news/gallery-for-government-s-off-duty-art/

Mainokset