Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Ristiriidassa tunnettujen kemiallisten, fysikaalisten ja biologisten lakien kanssa

Homeopatia on laajalti käytössä eri puolilla maailmaa, mutta Venäjän tiedeakatemian jyrkän lausunnon mukaan epätieteellisiä ja tehottomia menetelmiä ei tule käyttää maan julkisessa terveydenhuollossa. Kuva: bigthink.com.

Homeopatia on laajalti käytössä eri puolilla maailmaa, mutta Venäjän tiedeakatemian jyrkän lausunnon mukaan epätieteellisiä ja tehottomia menetelmiä ei tule käyttää maan julkisessa terveydenhuollossa. Kuva: bigthink.com.

Vaihtoehtoisten hoitomuotojen moninaisessa keinovalikoimassa homeopatialla on laaja kannatus ja käyttäjäjoukko eri puolilla maailmaa, vaikka menetelmä on yksi kiistanalaisimmista niin kutsun vaihtoehtolääketieteen haaroista. Viimeisimpänä epäilyksensä vahvasti julkistaneista tahoista on Venäjän tiedeakatemia, jonka virallisen kannanoton mukaan homeopatia on epätieteellistä ja tehotonta.

Venäjän tiedeakatemian lausunnon mukaan homeopaattinen lääketiede on ristiriidassa tunnettujen kemiallisten, fysikaalisten ja biologisten lakien kanssa, eikä homeopaattisia menetelmiä tulisi käyttää Venäjän julkisessa terveydenhuollossa ja -hoidossa. Virallisessa, 6.2.2017 julkistetussa lausunnossa Venäjän tiedeakatemia määrittelee homeopatian pseudotieteeksi ja oikean tieteellisen tutkimuksen vääristelyksi.

Tiedeakatemia vaatii lausunnossaan, että maan terveysministeriö ja muut viranomaiset määräävät homeopaattisiin valmisteisiin ja hoitoihin pakolliset merkinnät siitä, ettei homeopatian tehoa ole todistettu.

Yhdysvaltain viranomaiset julkistivat vastaavat suositukset ja vaatimukset 15.11.2016 (Nature, 15.2.2017).

Mainokset