Avainsanat

, , , , , , , , ,

Lontoon moderni kaupungintalo kaipaisi vanhanaikaista kissaa hiirikannan kurissa pitämiseen. Kuva: Kai Aulio, Piirros iclipart.com.

Lontoon moderni kaupungintalo kaipaisi vanhanaikaista kissaa hiirikannan kurissa pitämiseen. Kuva: Kai Aulio, Piirros iclipart.com.

Lontoon vuonna 2002 käyttöön otettu kaupungintalo (City Hall) on arkkitehtuuriltaan moderni rakennus, jossa on kuitenkin ainakin yksi perinteinen ominaisuus: Talossa on hiiriä. Jyrsijät eivät kuitenkaan ole toivottuja asiakkaita suuriakin joukkoja palvelemaan tarkoitetussa rakennuksessa, ja siksi metropolin kaupunginvaltuustossa työväenpuolueen edustaja toimiva Tom Copley esitti pääkaupungin pormestarille Sadiq Khanille osoitetussa kirjeessään, että kaupungin tulisi palkata kissa huolehtiman hiiriongelmasta luonnollisella, ekologisella tavalla.

Vaatimusta valtuutettu tehosti muistuttamalla, että monissa Lontoon hallinnollisissa arvorakennuksissa kuten pääministerin virka-asunnossa (Downing Street 10), valtionvarainministeriössä sekä ulkoministeriössä on vakituisesti kissa järjestyksestä huolehtimassa. Kaupungintalon kissa tulisi valtuutetun ehdotuksesta hankkia mieluiten Battersea Dogs and Cats Home -hoitolasta, joka on äskettäin saneerattu ja jossa on paljon uutta kotia kaipaavia eläimiä (LondonSE1 Community Website, 10.2.2017; http://www.london-se1.co.uk/news/view/9073

Mainokset