Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Espanjasta, Portugalista ja Ranskasta laittomasti pyydetyt ankeriaat olivat matkalla Kiinaan

Ankeriaiden suuren kysynnän takia salakalastus ja salakuljetus kiinnostavat myös kansainvälisiä rikollisliigoja. Kuva: ekathimerini.com.

Ankeriaiden suuren kysynnän takia salakalastus ja salakuljetus kiinnostavat myös kansainvälisiä rikollisliigoja. Kuva: ekathimerini.com.

Ankerias (Anguilla anguilla) on Euroopassa jokivesien säännöstelyn sekä likaantumisen takia paikoin harvinaistunut kala, jonka kysyntä on monissa maissa paljon tarjontaa suurempaa. Suuren kysynnän takia salakalastus ja ankeriaiden kansainvälinen laiton kauppa ovat suurta, osin järjestäytynen rikollisuuden hallussa olevaa liiketoimintaa. Viranomaisten yhteistyöllä Kreikassa pysäytettiin 3.2.2017 kansainvälinen liigan yritys salakuljettaa jättierä ankeriaita Kiinaan.

Espanjasta käsin johdetun liigan jäseniä pidätettiin kansainvälisessä poliisioperaatiossa Espanjassa, Italiassa, Portugalissa ja Ranskassa. Samalla Espanjassa takavarikoitiin liigan hallusta seitsemän miljoonaa euroa. Eurooppalaisten ankeriaiden kysyntä on Kiinassa suurta, ja mustan pörssin markkinoilla kalojen hinta on noin 1 500 euroa kilolta.

Läntisen Euroopan maista salakalastetut ankeriaat oli kuljetettu eri reittejä Italian, josta kalat laivattiin Kreikkaan Patran ja Igoumenitsan satamakaupunkeihin. Täällä ankeriaat oli pakattu kuljetettaviksi lentorahtina Kiinaan, mutta poliisi pysäytti kuljetuksen ennen lähtöä (Ekathimerini, 7.2.2017; http://www.ekathimerini.com/215980/article/ekathimerini/news/eel-smuggling-gang-fails-to-slip-greek-police-net

Mainokset