Avainsanat

, , , , , , , , ,

Venäläisen Trump-kolikon nimellisarvo on 10 000 dollaria. Kuva: CNN.

Venäläisen Trump-kolikon nimellisarvo on 10 000 dollaria. Kuva: CNN.

Venäjällä ja Yhdysvalloilla on monta yhteistä tai yhtenäistä tekijää, ja 20.1.2017 saatiin listalle yksi lisäys: Molempien suurvaltojen nykyisiä johtajia on kunnioitettu 10 000 dollarin arvoisen kolikon julkaisemisella. Yhdysvaltain 45. presidentin virkaanastujaisten aattona venäläisen Art Grani -yrityksen suunnittelema ja toteuttama erikoiskolikko julkaistiin. Kolikon toisella puolella on Donald John Trumpin profiilikuva, ja toista puolta koristaa Vapaudenpatsas sekä yhdysvaltalaisten rahojen In God We Trust -tekstin korvaava In Trump We Trust -teksti.

Trump-kolikosta tulee varmasti arvokas keräilyharvinaisuus, sillä juhlarahaa lyötiin vain 45 kappaletta: 25 hopeista, 5 kultaista sekä 15 kullan ja hopean yhdistelmää. Juhlarahan lyömisen motiivina yritys kertoo, että Donald Trumpin virkaanastujaistilaisuus on erityinen kohta maailmanhistoriassa, ja siksi tapahtuma on erikoiskolikon arvoinen.

10 000 dollarin kolikko on harvinaisuus, mutta ei suinkaan ainutlaatuinen. Vastaava juhlaraha lyötiin, kun Venäjä valloitti Ukrainan vuonna 2014. Tuon juhlakolikon kuva-aiheena on presidentti Vladimir Putin – ja kolikko on julkaisijan mukaan käynyt hyvin kaupaksi (CNN, 19.1.2017; http://edition.cnn.com/2017/01/19/europe/russia-trump-inaugural-coin/

 

Mainokset