Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Futuristinen Lucas -museo on kaksi kertaa Kiasman kokoinen. Kuva: The Art Newspaper.

Futuristinen Lucas -museo on kaksi kertaa Kiasman kokoinen. Kuva: The Art Newspaper.

Tähtien sota (Star Wars) -elokuvasarjan luojana sekä Indiana Jones -elokuvien tuottajana maailmanmaineeseen noussut George Lucas on päättänyt vuosia vireillä olleen kertovan taiteen museon rakentamisesta Los Angelesiin, Kaliforniaan. Suunnitteluvaiheessa museon mahdollisina sijaintipaikoina ovat olleet vertailussa ja harkinnassa myös Chicago sekä San Francisco. Lopulta Los Angelesin tarjoama, Hollywoodin lähistöllä sijaitseva  Promise Zone -alue voitti kilvoittelun lähiympäristön monipuolisen koulutus- ja kulttuuritarjontansa ansiosta.

Lucas Museum of Narrative Art -museoon sijoitetaan George Lucasin mittava, noin 10 000 taideteoksen yksityiskokoelma, jossa on valtava määrä maailmankuulujen tekijöiden tauluja, piirroksia sekä liikkuvan kuvan materiaalia.

Arkkitehtuuriltaan futuristiseksi luonnehditun museon rakentamiskustannusten arvioidaan nousevan noin miljardiin dollariin eli noin 940 miljoonaan euroon, ja tällaisen summan George Lucas on projektiin sijoitettavaksi varannut. Museo rakennetaan alueelle, jossa lähituntumassa on yli sata perus- ja lukioasteen koulua sekä kansainvälisesti tunnettu huippuyliopisto. Monipuolista, jo toiminnassa olevaa museotarjontaa alueella edustavat Natural Museum of Los Angeles County sekä California Science Center.

Tulevan Lucas-museon pinta-ala on 250 000 neliöjalkaa eli noin 23 000 neliömetriä – ja näin museo on kooltaan noin kaksi kertaa Helsingin Kiasma -nykytaidemuseota suurempi. Valmistuttuaan museon arvioidaan tarjoavan noin tuhat pysyvä työpaikkaa. Rakennusvaiheessa museoprojekti työllistänee jopa kymmeniä tuhansia kalifornialaisia (The Art Newspaper, 11.1.2017; http://theartnewspaper.com/news/news/george-lucas-picks-los-angeles-over-san-francisco-to-build-1-billion-museum-/

Mainokset