Avainsanat

, , , , , , , , ,

Hoitokustannukset ja potilaan maksut selvästi alhaisemmat kuin muissa sairaaloissa

Perinnelääketiede on Kiinassa osa virallista, julkista terveydenhuoltoa. Kuva: china-mike.com.

Perinnelääketiede on Kiinassa osa virallista, julkista terveydenhuoltoa. Kuva: china-mike.com.

Kiinalaisen perinnelääketieteen suosio on viime vuosina kasvanut kaikkialla, ja niin hoitomuotojen kuin hoidossa käytettävien rohdosten standardointi on merkittävästi lisännyt menetelmien uskottavuutta. Kiinalaisen lääketieteen menetelmiä yhtenäistävät ja luotettavuutta lisäävät standardit on laajalti hyväksytty kansainvälisillä ISO-standardeilla, ja joulukuussa 2016 Kiinan hallinto vahvisti omalta osaltaan jättivaltion eri osissa harjoitettavien hoitojen yhdenmukaisuuden ja turvallisuuden määrittelevät kriteerit.

Tätä nykyä julkisia, sairaalastatukseen verrattavia perinnelääketieteen menetelmiä käyttäviä hoitolaitoksia on Kiinassa kaikkiaan noin 50 000. Valtiollisen perinnelääketieteen käytäntöjä ja harjoittajia valvovan ja ohjeistavan viranomaisen mukaan 40 prosenttia kiinalaisista pääsee tarvittaessa asianmukaisesti hallinnoitavien perinnelääketieteen palvelujen piiriin lähellä asuinpaikkaansa.

Virallisen, vuoden 2016 tammi‒syyskuun välisenä aikana tehdyn selvityksen mukaan perinnelääketieteen laitoksissa hoitotulokset saavutettiin noin 11 prosenttia halvemmalla ja potilaalle aiheutuvat kustannukset olivat noin 24 prosenttia alhaisemmat kuin muissa julkisissa sairaaloissa hoidetuissa samanlaisissa tapauksissa. Kiinalaisen perinnelääketieteen virallisen hallinto-organisaation johtajan Wang Guoqiangin mukaan kansalaisten hyöty korostuu, kun perinnemenetelmät on nykyisin hyväksytty vakuutusjärjestelmään (Xinhua, 14.1.2017; http://news.xinhuanet.com/english/2017-01/14/c_135982059.htm

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Kiina vahvistaa perinteiselle lääketieteelle tarkat lakisääteiset normit. Tiedebasaari 27.12.2016; https://tiedebasaari.com/2016/12/27

Kiinalaisen lääketieteen menetelmille kansainväliset standardit. Tiedebasaari 1.11.2016; https://tiedebasaari.com/2016/11/01

Mainokset