Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

19 000 kilometrin ratayhteys kahdeksan valtion kautta

Uuden silkkitien avannut rahtijuna lähdössä lähes kolmiviikkoiselle matkalleen. Kuva: AFP, Getty Images, via TimeOutLondon.

Uuden silkkitien avannut rahtijuna lähdössä lähes kolmiviikkoiselle matkalleen. Kuva: AFP, Getty Images, via TimeOutLondon.

Vuoden 2017 ensimmäisellä viikolla Kiinan hallituksen pitkään suunnittelema ja paljon julkisuudessa ollut niin kutsuttu Uusi silkkitie otettiin konkreettisesti liikenteeseen. Maailman pisimmäksi yhtenäiseksi junaradaksi luonnehditussa yhteydessä Kiinan itärannikolla, Zhejiangin maakunnassa sijaitsevasta Yiwun miljoonakaupungista lähti rahtijuna kohti Britanniaa. Pääteasema, jolle junan on määrä saapua 18 vuorokauden matkanteon jälkeen, on Lontoon Barkingissa toimiva tavara-asema. Pituutta tällä rataosuudella on kaikkiaan yli 19 000 kilometriä (12 000 mailia).

Uuden silkkitien rata vie Kiinasta Kazakstanin, Venäjän, Valko-Venäjän, Puolan, Saksan ja Ranskan kautta ja päätyy lopulta kanaalitunnelin kautta Englantiin. Reitin muut pääteterminaalit ovat Espanjan Madridissa ja Saksan Hampurissa. Turistien ei kannata haikailla uudesta eksoottisesta idän pikajunasta, sillä Uuden silkkitien ratayhteys on kehitetty rahtiliikennettä varten (TimeOut London, 10.1.2017;  http://www.timeout.com/london/blog/the-worlds-longest-train-line-now-ends-in-barking-011017

Mainokset