Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

Saksalaiset elektroniikkajätin työntekijät saavat vuoden 2017 alusta lähtien merkittävän työsuhde-edun (jonka hyödyntäminen tosin edellyttää varsin kalliin sähkö- tai hybridiauton omistamista). Kuva: Siemens, via Clean Technica.

Saksalaiset elektroniikkajätin työntekijät saavat vuoden 2017 alusta lähtien merkittävän työsuhde-edun (jonka hyödyntäminen tosin edellyttää varsin kalliin sähkö- tai hybridiauton omistamista). Kuva: Siemens, via Clean Technica.

Sähkö- ja elektroniikka-alan jättiyritys Siemens kannustaa työntekijöitään ympäristöystävälliseen autoiluun tarjoamalla Saksassa toimivissa yli sadassa toimipaikassa koko henkilökunnalleen maksuttoman mahdollisuuden omien sähköautojensa akkujen lataamiseen. Etu koskee myös vain osittain sähköllä toimivia hybridiautoja.

Jotta tarjottava sähkö todella auttaisi ympäristö- ja ilmastoystävällistä liikennepolitikkaa, latauspisteistä toimitettava sähkö on tuotettu täysin uusiutuvilla energianlähteillä. Vapaa latausmahdollisuus on päätöksen mukaan voimassa Siemensin Saksan toimipisteissä ainakin vuoden 2017 ajan, ja mahdollisuus edun ulottamiseen myös muissa maissa toimiviin yrityksen yksiköihin harkitaan muun muassa sähkön hinnan, yhteiskunnallisten tukien ja muiden energiapoliittisten tekijöiden perusteella.

Työntekijöiden käyttöön tulee sekä pika- että tavanomaisia latauspisteitä. Mitään eritysjärjestelyjä vapaan sähkön jakelu ei Siemensille aiheuta, sillä autojen lataaminen edellyttää vain yhtiön henkilökortin käyttöä,  ja samalla kortin avulla yhtiö voi seurata sähkön kulutusta ja tarvetta eri toimipaikoilla (Clean Technica, 29.12.2016; https://cleantechnica.com/2016/12/29/siemens-offer-employees-free-ev-charging-2017/

Mainokset