Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Tuhansia koiria on ollut kaupan Moran Meat Market -markkinoilla ihmisten ruoaksi, vaikka korealaisten enemmistö vastustaa koirien syömistä. Kuva: Korea Animal Protection Society.

Tuhansia koiria on ollut kaupan Moran Meat Market -markkinoilla ihmisten ruoaksi, vaikka korealaisten enemmistö vastustaa koirien syömistä. Kuva: Korea Animal Protection Society.

Etelä-Korean Seongnamin kaupungissa toimiva, pitkään kansainvälisestikin surullisen kuuluisa koiranlihaa kaupitteleva markkinapaikka ilmoittaa lopettavansa koirien teurastuksen ja koiranlihan myynnin. Moran Meat Market -nimellä tunnettava markkina-alue on maan suurin ja vilkkain koiranlihan myyntipaikka, jossa on paikan päällä – ja usein elävien koirien vieressä todistaessa – teurastettu satoja tuhansia koiria vuosien varrella. Koirien teurastuksissa ja nylkemisessä on käytetty brutaaleja menetelmiä kuten elävältä keittämistä ja kivuliaita sähköshokkeja.

Koirien kohtelu ja käsitely ovat lihamarkkinoilla brutaaaleja. Kuva: Korea Animal Protection Society.

Koirien kohtelu ja käsittely ovat lihamarkkinoilla brutaaleja. Kuva: Korea Animal Protection Society.

Seongnamin kaupungin pormestari on vakuuttanut, että koirien myynti ja teurastus loppuvat Moranin markkinoilla, mutta koiranlihan käyttöä päätös ei lopeta. Niin paikalliset kuin ulkomaiset eläinsuojelujärjestöt ovat jo esittäneet huolestumisensa, että koiranlihan kaupittelu ainoastaan siirtyy Moran Meat Marketista muualle – ja tietysti viranomaisten täydessä suojeluksessa.

Asenteet muuttuneet

Koiranlihan syöntiä on pidetty korealaiseen kulttuuriin kuuluvana perinteenä, mutta tavat ovat muuttumassa ja jo muuttuneet. Viimeisimpien mielipidekyselyjen perusteella 60 prosenttia vastaajista sanoi, etteivät he ole koskaan syöneet koiranlihaa, 57 prosenttia haastatelluista vastustaa kyselyn mukaan koiranlihan myyntiä, ja 46 prosenttia korealaisista vaatii koiranlihakaupan kieltämistä (Dog World, 20.12.2016; http://www.dogworld.co.uk/product.php/172385/34/campaigners_welcome_closure_of_korea_s_largest_dog_meat_market/937a267e9a66463e34bedff12c042fbf

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Kiinalaisten enemmistö vastustaa koiriensyöntifestivaalia. Tiedebasaari 19.6.2016; https://tiedebasaari.com/2016/06/19

Kiinan koiriensyöntifestivaali voimissaan lisääntyvästä painostuksesta huolimatta. Tiedebasaari 20.6.2015; https://tiedebasaari.com/2015/06/20

Eläinsuojelijat pelastivat yli tuhat koiraa Kiinan koiriensyöntifestivaalilta. Tiedebasaari 25.6.2016; https://tiedebasaari.com/2016/06/25.

 

Mainokset