Avainsanat

, , , , , , , ,

Järeän puutavaran sisään koverretusta tilasta löytynyttä norsunluuta Mombasan sataman takavarikossa. Kuva: Elkana Jacob, via The Star.

Järeän puutavaran sisään koverretusta tilasta löytynyttä norsunluuta Mombasan sataman takavarikossa. Kuva: Elkana Jacob, via The Star.

Salametsästyksen kautta hankittua norsunluuta salakuljetetaan jatkuvasti suuria eriä pois Afrikasta, etenkin Kaakkois-Aasiaan. Tiukentuneen valvonnan ansiosta entistä useampi rikollinen kuljetusyritys jää kuitenkin lentokentillä ja satamissa tullin ja poliisin käsiin. Viimeisin onnistunut takavarikko tehtiin Keniassa, Mombasan satamassa, jossa puutavaraksi naamioitu ”tukkierä” kätki palasiksi pilkottuja norsujen syöksyhampaita.

Löydetyn norsunluun alkuperää ja kuljetusreittejä vielä tutkitaan, mutta määränpää on selvillä. Puutavarakuljetukseksi naamioitu norsunluuerä oli lastattu kahteen konttiin, joiden määränpääksi oli merkitty Kambodža.

Kambodžaan matkalla olleista konteista nosteltiin ulos "tukkeja", jotka kätkevät norsunluuta. Kuva: Elkana Jacob, via The Star.

Kambodžaan matkalla olleista konteista nosteltiin ulos ”tukkeja”, jotka kätkevät norsunluuta. Kuva: Elkana Jacob, via The Star.

Mombasan satamassa onnistunut takavarikko toteutettiin yhteistyössä useiden paikallisten viranomaisorganisaatioiden ja kansainvälisen Interpolin voimin. Poliisin, tullin ja muiden viranomaisten valvonnan onnistumisesta kertoo myös viikkoa ennen uusinta takavarikkoa julkaistu uutinen, jonka mukaan kahden norsun syöksyhamaan hallussapidosta vangittu mies tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen (The Star.co.ke, 20.12.2016; http://www.the-star.co.ke/news/2016/12/20/photoselephant-tusks-disguised-as-logs-seized-in-mombasa_c1476301

Mainokset