Avainsanat

, , , , , , , ,

Tuulella parhaimmillaan jo 23 % saarivaltakunnan sähköstä

Britannian tuulivoimakapasiteetista noin kaksi kolmasosaa tuotetaan sisämaan voimaloissa, mutta jatkossa lisäpanostukset keskittyvät merialueen tuulipuistoihin. Kuva: iclipart.com.

Britannian tuulivoimakapasiteetista noin kaksi kolmasosaa tuotetaan sisämaan voimaloissa, mutta jatkossa lisäpanostukset keskittyvät merialueen tuulipuistoihin. Kuva: iclipart.com.

Brittein saarille on rakennettu viime vuosina uusia ja entistä suurempia tuulivoimaloita ripeään tahtiin, ja tämä näkyy jo Yhdistyneiden Kuningaskuntien energiataseessa myönteisenä suuntauksena. Huippuna tähänastisesta kehityksestä historian kirjoihin jää joulukuun 9. päivä 2016, jolloin Britannian tuulivoimaloiden yhteinen sähköntuotanto nousi iltapäivällä kello 14.00 ja 14.30 välillä ennätykselliseen 10 104 megawattiin (MW). Tämän huippujakson aikana tuulivoimalat tuottivat noin 23 prosenttia kuningaskunnassa käytetystä sähköstä.

Britannian uusiutuvan energian tuottajien Renewable UK -etujärjestön mukaan Britannian maa-alueille rakennettujen ja aktiivituotannossa olevien tuulivoimaloiden yhteinen maksimikapasiteetti on noin 9 000 megawattia, ja lisäksi merelle rakennettujen tuulivoimaloiden nimellisteho on 6 000 megawattia. Joulukuun ennätysiltapäivän aikana brittien tuulivoimaloiden teoreettisesta maksimitehosta saatiin valtakunnan verkkoon noin kaksi kolmasosaa (Clean Techica, 9.12.2016; https://cleantechnica.com/2016/12/09/uk-wind-energy-sets-new-generation-record-exceeds-10000-mw/

Mainokset