Avainsanat

, , , , , , ,

Joulukuusi on syrjäyttämässä perinteistä joululaivaa Kreikassa

Joululaiva juhlistaa Ateenan Syntagma-aukiota parlamenttitalon edustalla. Kuva: videoblock¨.com.

Joululaiva juhlistaa Ateenan Syntagma-aukiota parlamenttitalon edustalla. Kuva: videoblocks.com.

Kirkkain valoin koristellut joulukuuset juhlistavat lähes kaikkien kaupunkien ja taajamien keskustoja eri puolilla maailmaa, mutta Kreikassa – erityisesti saarilla – tätä tehtävää on perinteisesti hoitanut joululaiva.

Maan pääkaupunki Ateena pitää kiinni perinteestä, ja vuoden 2016 joululaiva pystytettiin ja sen valot sytytettiin monien suurten tapahtumien keskuspaikkana tunnetulle Syntagma-aukiolle, jonka reunalla on muun muassa maan parlamenttitalo (ekathimerini, com, 10.12.2106; http://www.ekathimerini.com/214474/article/ekathimerini/news/athens-sets-up-christmas-ship-in-syntagma-square

Mainokset