Avainsanat

, , , , , , , , , ,

A380-slentokoneen malliin laadittuun asetelmaan tarvittiin 500 000 kukkaa, ja lisäksi Emirates-yhtön tunnuksessa on 900 eri väristä kukkaa. Kuva: TradeArabia.

A380-lentokoneen malliin laadittuun asetelmaan tarvittiin 500 000 kukkaa, ja lisäksi Emirates-yhtön tunnuksessa on 900 eri väristä kukkaa. Kuva: TradeArabia.

Kasvikunnan ennätyksiä kirjataan monissa sarjoissa muun muassa koon ja näyttävyyden saroilla. Yhteen kokonaisuuteen käytettyjen kukkayksilöiden lukumäärään perustuvassa kilvoittelussa Guinnessin Ennätysten kirjaan pääsi Yhdistyneissä Arabiemiirikunnissa, Dubaissa taiteiltu Emirates-lentoyhtiön tunnuksiin varustettu Airbus A380-suihkukoneen mallinen asetelma, johon käytettiin peräti puoli miljoonaa kukkaa.

Dubai Miracle Garden -yrityksen johtamaan hankkeeseen osallistui yli 200 työntekijää, jotka kokosivat lentokonetta 180 vuorokauden ajan. Yhtensä asetelman laatimiseen kului 144 000 työtuntia. Kukkapeitteinen lentokoneasetelma on 24 metrin korkuinen, ja mallin runkona runkoon on käytetty 50 tonnia sementtiä ja 300 tonnia terästä. Runko on tehty kestämään painoltaan jopa 90 tonnin kukka-asetelmat. Kukat tätä ennätysasetelmaa varten kasvatettiin varta vasten luomukriteerein hoidetuissa puutarhoissa, ja kukkia poimittiin asetelman valmistumisen tahtiin noin neljän kuukauden aikana. A380-tyypin lentokoneen malliin on käytetty 500 000 yksittäistä kukkaa, ja lisäksi Emirates-yhtiön tunnuksessa on 900 eri väristä kukkaa.

The Guinness World Records -organisaation edustajat luovuttivat todistuksen maailmanennätyksestä Dubai Miracle Gardenin edustajille Yhdisteiden Arabiemiirikuntien 45. kansallispäivän juhlallisuuksissa (TradeArabia, 5.12.2016; http://tradearabia.com/touch/article/MEDIA/317634

Mainokset