Avainsanat

, , , , , , , , ,

Epäilyjä taloudesta ja turvallisuudesta

Vietnam katsoo, että ydinvoima on liian kallista ja riskialtista. Kuvalähde: iclipart.com.

Vietnam katsoo, että ydinvoima on liian kallista ja riskialtista. Kuvalähde: iclipart.com.

Vietnamin sosialistisen tasavallan parlamentti päätti 22.11.2016 suljetussa istunnossaan, että aiesopimuksia kahden ydinvoimalan rakentamisesta ei toteuteta. Maan hallitus oli aiemmin ehdottanut venäläisten ja japanilaisten ydinvoimarakentajien kanssa neuvoteltujen hankkeiden hylkäämistä.

Vietnam oli vuonna 2009 sopinut venäläisen Rosatomin sekä japanilaisten yksityisten muodostaman Japan Atomic Power -konsortion kanssa kahden ydinvoimalan rakentamisesta. Vietnamilla ei ole – eikä nyt tehdyn päätöksen mukaan tule jatkossakaan – ydinvoimaloita. Periaatteessa jo päätetyistä, miljardien eurojen arvoisista ydinvoimalahankkeista Vietnam luopuu, koska ydinvoimaloiden rakentamiskustannukset ovat nousseet, ja lisäksi ydinvoimaan liittyvät turvallisuusriskit arveluttavat (Uutistoimisto Reuters, 22.11.2016; http://mobile.reuters.com/article/idUSL4N1DM2Y9?rpc=401&

Mainokset