Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , ,

Biopolttoaineilla vähennetään lentoliikenteen ilmastovaikutuksia

Alaska Air otti ensimmäisenä metsäpohjaisen biopolttoaineen käyttöön kaupallisessa reittiliikenteessä. Kuva: Alaska Airlines.

Alaska Air otti ensimmäisenä metsäpohjaisen biopolttoaineen käyttöön kaupallisessa reittiliikenteessä. Kuva: Alaska Airlines.

Suomen talouden tulevaisuuden toiveissa on biotalouden eteneminen ja erityisesti metsien puubiomassan monipuolisen hyödyntämiseen perustuvien uusien teknologioiden ja käyttökohteiden kehittäminen ja kaupallistaminen. Samoilla apajilla ovat odotetusti muutkin. Suomella on kiistatonta osaamista ja olemme jopa globaalin suunnannäyttäjän osassa muun muassa biopohjaisten liikennepolttoaineiden kehitys- ja käyttöohjelmissa. Lentoliikenteen saralla yhdysvaltalaiset ehtivät kuitenkin ensimmäisiksi. Alaska Air -lentoyhtiön kone on lentänyt ensimmäisen reittilentonsa polttoaineella, jossa viidesosa on metsähakkuiden korjuutähteissä jalostettua biokomponenttia.

Uutta polttoainetta käyttänyt, Seattlen ja Washington DC:n välillä tapahtui 14.11.2016. Lentopolttoaineesta 20 prosenttia oli alkoholia, jonka raaka-aine oli peräisin paikalisista metsien hakkuutähteistä, kannoista ja maahan jäävistä oksista ja latvuksista. Biopolttoaineen jalostusprosessissa hakkuutähteiden puuaines jalostetaan isobutanoli-alkoholiksi, joka sekoitetaan tavanomaiseen lentopolttoaineeseen prosessin kehittäneen ja patentoineen Gevo Inc. -yrityksen toimipaikoissa Missourissa ja Teksasissa. Uuden tyypin biopolttoaineen kehityksessä olivat yhteistyössä Yhdysvaltain maatalousministeriö, Washington State University -yliopisto Northwest Renewables Alliance -organisaatio sekä Gevo Inc.-yritys. Hakkuutähdepohjainen lentokonepolttoaine täyttää kaikki kansainväliset ilmailuliikenteessä edellytettävät standardien vaatimukset.

Bio-osuuden lisääminen fossiilisiin lentopolttoaineisiin on ollut testi- ja reittilentojen käytössä jo jonkin aikaa, mutta Alaska Airin lento käytti ensimmäisenä metsien hakkutähteitä menoveden raaka-aineena.

Lentoliikenteen lasketaan aiheuttavan tätä nykyä noin 3.5 prosenttia ihmistoimista tulvista, ilmastoa lämmittävistä niin kutsuttujen kasvihuonekaasujen (josta tärkein on hiilidioksidi) päästöistä (New Atlas. com, 16.11.2016; http://newatlas.com/biomass-jet-fuel-alaska-airlines-flight-nara-gevo/46459/

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

USA:n ympäristövirasto vaatii lentoliikenteelle päästövähennyksiä. Tiedebasaari 29.7.2016; https://tiedebasaari.com/2016/07/29

Mainokset