Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , ,

music-symbol-image-credit-iclipartVuosikymmenten taloudellisen ja osin myös poliittisen ja kulttuurisen eristyksen purkauduttua vuonna 2016 Kuuba on pääsemässä ansaitsemaansa asemana maailman kulttuurikartalla. Muutoksen nopeutta ja ehkä yllättävyyttäkin osoitti legendaarisen Rolling Stones -yhtyeen konsertti Havannassa lähes samana aikaan Yhdysvaltain presidentin Barack Obaman vierailun kanssa. Koko maailman mittakaavassa Kuuba on pääsemässä keväällä 2017, kun saarivaltio organisoi yhdessä YK:n Kasvatus-, tiede- ja kultuurijärjestön (UNESCO) kanssa järjestyksessään kuudennen Kansainvälisen Jazzpäivän päätapahtumat. Jazzpäivän organisoinnista ilmoittivat Kuuban kulttuuriministeri Abel Prieto ja UNESCOn apulaispääsihteeri Eric Falt 9.11.2016.

Kansainvälinen Jazzpäivä (International Jazz Day), nyt järjestyksessään kuudes, on 30.4.2017.  Kansainvälisen Jazzpäivän tavoitteena on tuoda yhteen muusikoita, musiikin tutkijoita ja musiikinharrastajia kaikkialla maailmassa konserttien ohella keskustelemaan, oppimaan ja syventämään tietoja musiikinlajin historiasta, levinneisyydestä ja merkityksestä yhteiskunnassa ja kulttuurielämässä. Vuonna 2011 aloitetun perinteen mukaan Kansainvälinen Jazzpäivä on vuosittain huhtikuun 30. päivä, ja tapahtumien järjestelyissä on taustalla Thelonius Monk Institute of Jazz -organisaation asiantuntemus (Prensa Latina, 9.11.2016;  http://www.plenglish.com/index.php?o=rn&id=5545&SEO=cuba-and-unesco-organize-international-jazz-day

Mainokset