Avainsanat

, , , , , , , , ,

Elävien eläinten käyttöä on vähennetty ‒ tai ainakin vaadittu vähennettäväksi ‒ ja etenkin muun kuin terveydenhuollon tarpeisiin liittyvän koe-eläintoiminnan rajoitukset ovat edenneet eri puolilla maailmaa. Kuva: Humane Society International.

Elävien eläinten käyttöä on vähennetty ‒ tai ainakin vaadittu vähennettäväksi ‒ ja etenkin muun kuin terveydenhuollon tarpeisiin liittyvän koe-eläintoiminnan rajoitukset ovat edenneet eri puolilla maailmaa. Kuva: Humane Society International.

Taiwan on ensimmäisenä Itä-Aasian valtiona päättänyt kieltää elävien eläinten käytön kosmeettisten tuotteiden valmistukseen käytettävien kemikaalien testauksissa. Vastaava kosmetiikkaan liittyvä eläinkoekielto on jo voimassa tai päätetty yli 30 valtiossa eri puolilla maailmaa. Kielto koskee ainakin alkuvaiheessa vain kotimaisia, Taiwanissa valmistettuja tuotteita.

Eläinkoekiellolle on kansan enemmistön tuki. Mielipidetutkimuksessa 69.2 prosenttia taiwanilaisista kuluttajista vastusti eläinten käyttöä kosmetiikkaan liittyvissä testauksissa, ja 76.5 % vastaajista esitti, ettei mikään eläin saisi kärsiä kauneuden tavoittelun takia.

Kosmetiikan eläinkokeiden kielto astuu Taiwanissa voimaan vasta siirtymäajan jälkeen, vuonna 2019 (Cosmetics Business, 21.10.2016; http://www.cosmeticsbusiness.com/news/article_page/Taiwan_bans_animal_testing/122305

Mainokset