Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

Ennätyksellisen kukkamerkkisarjan krysanteemit on kuvattu perinteiseen kiinalaisen taiteen tyyliin. Kuva: ChinaDaily.com.

Ennätyksellisen kukkamerkkisarjan krysanteemit on kuvattu perinteiseen kiinalaisen taiteen tyyliin. Kuva: ChinaDaily.com.

Postimerkkien keräilyssä ja julkaisemisessa noteerataan monenlaisia määrä-, laatu- ja hintaennätyksiä, ja uusimpana alalla on Guinnessin Ennätysten kirjaan 18.10.2016 hyväksytty kiinalainen, krysanteemi-kukka-aiheita käsittävän postimerkkisarjan asema. The Guinness Word Recordsin edustaja vahvisti, että Keski-Kiinan Henanin maakunnassa sijaitsevassa Kaifengin kaupungissa vuosittain järjestettävien krysanteemifestivaalien yhteydessä julkaistu ja kaikkiaan 1 606 erilaista krysanteemikukkaa käsittävän sarjan täydentyminen täyttävät maailmanennätyksen kriteerit. Merkeissä krysanteemit on kuvattu perinteisen kiinalaisen maalaustaiteen menetelmin ja tyylein.

Kiinan postilaitos aloitti Kaifengin festivaalien tunnuksena olevien ja kaupungissa kasvatettavien krysanteemien kuvia esittävien postimerkkien julkaisemisen vuonna 2012. Viiden vuoden kuluessa sarja on kasvanut käsittämään kaikkiaan 1 606 erilaista krysanteemia  joista kaikkia muotoja tavataan Kaifengissa.

Kukkamerkkisarjaa myydään paikalliseen 1 606 yuanin hintaan (noin 230 euroa). Kaifengissa on harrastettu krysanteemien kasvatusta jo ainakin tuhannen vuoden ajan (China.org.cn; 20.10.2016; http://www.china.org.cn/china/2016-10/20/content_39527100.htm

 

Mainokset