Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Pintamateriaali varaa energiansa päivällä auringosta

Puolalaisyrityksen kehittämässä materiaalissa pyörätien pinnan hohtava valaistus ei vaadi ulkoista energianlähdettä ‒ päiväaikainen varautuminen riittää 10 tunniksi. Kuva: TPA Laboratory,.

Puolalaisyrityksen kehittämässä materiaalissa pyörätien pinnan hohtava valaistus ei vaadi ulkoista energianlähdettä ‒ päiväaikainen varautuminen riittää 10 tunniksi. Kuva: TPA Laboratory.

Kevyen liikenteen väylien suosio ja etenkin tarve ovat kasvaneet viime vuosina väestön keskittyessä kaupunkeihin ja taajamiin, ja ennen kaikkea kestävän kehityksen periaatteiden suosion myötä. Maankäytön ja liikenteen suunnittelijat ovat pyrkineet vastamaan kysyntään jalankulkijoita ja polkupyöräilijöitä turvaaman tarkoitetuilla ratkaisuilla.  Jos erillisiä väliä ei aina olekaan mahdollista rakentaa, turvallisuutta voidaan parantaa ainakin väylämerkintöjen avulla. Huomattavan askeleen eteenpäin ovat ottaneet kaupungit, joissa kevyen liikenteen väylät on päällystetty värillisillä kateaineilla. Tällaiset väylät ovat yleistyneet jo Suomessakin. Puolassa kehitys on jo seuraavalla tasolla: Koekäyttöön on saatu pimeässä hohtavat pyörätiet.

Syyskuusta 2016 lähtien ainakin Puolan Masurian järvialueella, jossa testataan TPA Instytut Badan Technicznych -yrityksen kehittämiä, auringonvalossa varautuvia pintamateriaaleja sisältäviä kevyen liikenteen väyliä. Päiväaikaan saatu varaus riittää pitämään väylän pinnat sinisen hohtavina ainakin 10 tunnin ajan (Travel + Leisure, 6.10.2016; http://www.travelandleisure.com/travel-tips/ground-transportation/glow-in-the-dark-bike-lanes

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Norjan miljardi-investointi kehittää ”polkupyörien supervaltateiden” verkoston yhdeksään kaupunkiin. Tiedebasaari 9.3.2016; https://tiedebasaari.com/2016/03/09

Mainokset