Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Japaninsupikoira eli tanuki on Japanin kansalliseläin. Kuva wikimedia.org.

Japaninsupikoira eli tanuki on Japanin kansalliseläin. Kuva wikimedia.org.

Japanin keisari Akihito on korkealle arvostettu ja kunnioitettu paitsi 127-miljoonaisen kansan johtajana myös kansainvälisesti tunnettuna tieteen suojelijana ja tutkijana. Meribiologian ja merikalojen asiantuntijana keisari on tunnettu jo vuosikymmeniä, ja Japanin tiedepolitiikan linjauksista Akihito on julkaissut artikkelit alan arvostetuimmilla kansainvälisillä foorumeilla kuten Science– ja Nature– tiedelehdissä. Uusin saavutus on Akihiton ja tutkijaryhmän selvitys keisarillisen palatsin puutarhassa asuvien japaninsupikoirien eli tanukien  (Nyctereutes procyonoides viverrinus) elämästä. Tutkimus julkaistiin Bulletin of the National Museum of Nature and Science -tiedelehdessä.

Tutkimuksen seurantakohteena oli tanukien ruokavalio, jonka tutkimusta varten keisari on kerännyt supikoirien jätöksiä keisarillisen palatsin maa-alueilta joka sunnuntain iltapäivinä vuosina 2009–2013. Palatsialueella elää ainakin tusina supikoiraa. Japanin kansalliseläimeksi kutsutun tanukin syömien kasvien lajistoa yli 80-vuotias (syntynyt 1933) keisari Akihito selvitti mikroskooppianalyyseillä  tunnistettujen siementen avulla (News On Japan, 7.10.2016; http://newsonjapan.com/html/newsdesk/article/117773.php

Mainokset