Avainsanat

, , , , , , , ,

Kattilamaisen laakson pohjalla sijaitsevan, viiden miljoonan asukkaan ja miljoonan auton Ateenan halu ja tarve rajoittaa liikennettä on ymmärrettävä ja tarpeellinen. Kuva Yorgos Karahalis, Reuters.

Kattilamaisen laakson pohjalla sijaitsevan, viiden miljoonan asukkaan ja miljoonan auton Ateenan halu ja tarve rajoittaa liikennettä on ymmärrettävä ja tarpeellinen. Kuva: Yorgos Karahalis, Reuters.

Kreikan viiden miljoonan asukkaan ruuhkaisen pääkaupungin Ateenan ajoittain sekasortoista ja saastuttavaa autoliikennettä aletaan taas rajoittaa ajoneuvon rekisterinumeroon perustuvavilla käyttörajoituksilla. 10.10.2016 alkaen Ateenan keskustassa saavat parillisina viikonpäivinä ajaa vain parilliseen numeroon päättyvillä rekisterikilvillä varustetut autot, ja vastaavasti parillisina päivinä ajo-oikeus on parilliseen numeroon päätyvillä rekistereillä.

Ajoittaisten savusumu- eli smogepisodien aikoinaan käynnistämät autoilurajoitukset olivat pitkään voimassa 2010-luvun alkupuoliskolla, mutta sittemmin autoilu on olut vapaata. Uudet rajoitukset säädettiin määräaikaisiksi, kestämään 21.7.2017 saakka (Ekathimerini.com, 6.10.2016; http://www.ekathimerini.com/212612/article/ekathimerini/news/traffic-restrictions-in-central-athens-to-return-monday

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Talouslaman iloinen kääntöpuoli: Ilmanlaatu on ainakin hetkellisesti parantunut. Tiedebasaari 30.1.2013; https://tiedebasaari.com/2013/01/30

Rekisterinumeroon perustuvat liikennerajoitukset taas voimaan Ateenassa. Tiedebasaari 15.9.2014; https://tiedebasaari.com/2014/09/15

Mainokset