Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

Venetsian biennaalin toinen pääpaikka on vanha telakka-alue Arsenale. Vuoden 2015 biennalen teema oli All the World's Futures. Kuva: Kai Aulio.

Venetsian biennaalin toinen pääpaikka on vanha telakka-alue Arsenale. Vuoden 2015 biennalen teema oli All the World’s Futures. Kuva: Kai Aulio.

Kahden vuoden välein Italian Venetsiassa järjestettävä nykytaiteen ehkä tunnetuin ja suurin katselmus biennaali (la Biennale di Venezia) – keskittyy tapahtumakohtaisen kuraattorin valitsemaan teemaan. Vuonna 2017 Venetsian biennaalin kuraattorina toimii Christina Macel, joka tapahtumaorganisaation presidentin Paolo Beretan kanssa ilmoitti 2017 tapahtuman teeman olevan Viva Arte Viva. Järjestyksessään vuoden 2017 Viva Arte Viva on 57:s Venetsian nykytaidebiennale.

Kuraattori Macelin mukaan teeman tarkoituksena on korostaa yksittäisten taiteilijoiden osuutta ja vastuuta oman aikamme julkisessa keskustelussa ja mielipiteen muodostuksessa. Arte Viva Arte -tapahtuma on kuraattorin mukaan ”suunniteltu taiteilijoiden kanssa, taitelijoiden tekemä, ja tehty taiteilijoille”. Tavoitteena on kokemus, jossa taiteilijat avautuvat näkemyksineen ulospäin, sekä omiin yhteisöihinsä myös ympäröivään yhteiskuntaan moniulotteisin keinoin.

Kahdessa perinteisessä keskuspaikasa, Giardini-puistossa sekä Arsenale-hallikompleksissa järjestettävien näyttelyjen lisäksi biennaali on rantautunut eri puolille Venetsiaa sijaitseviin palatseihin, halleihin, gallerioihin ja muihin tiloihin. Kaikkiaan 57 eri maan taiteilijoiden paviljonkinäyttelyjen lisäksi Viva Arte Viva tarjoaa Venetsian-kävijöille viikoittaisia avimia Tavola Aperta -tapahtumia, joissa taiteilijat esittelevät teoksiaan ja työtapojaan sekä keskustelevat yleisön kanssa.

Vuoden 2017 Venetsian biennale Viva Arte Viva on avoinna 13.5.–26.11.2017 (ArtForum, 22.9.2016; http://artforum.com/news/id=63624

 

Mainokset