Avainsanat

, , , , , ,

Dhakan kadut olivat dramaattisen verisiä muslimien juhlaan liittyvien teurastusten ja rankkasateiden sattuessa saman aikaan. Kuva: Twitter, via International Business Times.

Dhakan kadut olivat dramaattisen verisiä muslimien juhlaan liittyvien teurastusten ja rankkasateiden sattuessa saman aikaan. Kuva: Twitter, via International Business Times.

Bangladeshin pääkaupungin Dhakan kaduilla virtasi kymmenien senttien syvyinen verivirta, kun vuosittaiseen Eid-al-Adha -juhlaan liittyvistä – valtaosin valvomattomista ja luvattomista, avoimilla julkisilla paikoilla toteutetuista – teurastuksista valuneet veret ja eläinten jäänteet lähtivät virtaamaan valtoimenaan samaan aikaan osuneen rankkasateen valumavesien kanssa. Silminnäkijäkuvauksen mukaan verinen virta ulottui kadulla kulkijoiden polven korkeudelle, mutta tämä estänyt ihmisiä kokoontumasta moskeijoihin uskonnollisiin uhrimenoihin (The New Indian Express, 14.9.2016; http://www.newindianexpress.com/world/Dhaka-roads-turned-rivers-of-blood-as-heavy-rains-lashed-the-city-during-Eid-celebrations/2016/09/14/article3620859.ece

Eid-al-Adha on toinen muslimien kahdesta vuosittaisesta pääjuhlapäivästä, johon kuuluu rukouksia ja lahjojen antamista. Juhlaa vietettiin Suomessa 12.9.2016.

Mainokset