Avainsanat

, , , , , ,

Maanjäristyksessä sortuneen talon rauniossa yli kaksi viikkoa selvinnyt Pietro osoitti todeksi tarinat kissojen elinvoimasta ja sitkeydestä. Kuva: ENPA.

Maanjäristyksessä sortuneen talon rauniossa yli kaksi viikkoa selvinnyt Pietro osoitti todeksi tarinat kissojen elinvoimasta ja sitkeydestä. Kuva: ENPA.

Keski-Italiassa 24.8.2016 tapahtuneessa tuhoisassa, voimakkuudeltaan 6.2 magnitudin maanjäristyksessä menehtyi noin 300 ihmistä, ja rakennusten ja muun infrastruktuurin sortuminen on vuosikymmeniksi suurta talousaluetta heikentävä luonnonkatastrofi. Sortuneiden rakennusten raunioista pelastettiin ihmishenkiä vielä useita vuorokausia järistyksen jälkeen, mutta noin viikon jälkeen toiveet eloonjääneiden löytymisestä ovat yleensä minimaaliset. Elossa olevia ihmisiä ei oltu enää etsitty aikoihin, kun vuoristossa sijaitsevassa Amatricen kaupungissa erään sortuneen rakennuksen raunioista kuultiin ääntelyä, heikkoa kissan nau’untaa. Kissalla sanotaan olevan yhdeksän henkeä, ja tuossa sortuneessa talossa asuneella Pietro-nimisellä kissalla tuntui olleen käytössä ainakin useampia kuin yksi, sillä katti kaivettiin elossa kivikasan alta 16 vuorokautta maanjäristyksen jälkeen.

Pelastuslaitoksen avustuksella Pietro saatiin esiin, ja heikossa kunnossa yli kaksi viikkoa ilman ruokaa ja vain vähäisessä ilmatilassa ja sadeveden valumien varassa ollut katti kiidätettiin ambulanssilla paikallisen elinlääkärin vastaanotolle. Ensihoidon jälkeen Pietro siirrettiin eläinsairaalaan, jossa röntgentutkimus osoitti kissan fyysiset vauriot yllättävän vähäisiksi (The Local.it. 9.9.2016; http://www.thelocal.it/20160909/miracle-cat-survived-16-days-trapped-in-italy-earthquake-rubble

Mainokset