Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , , ,

Arokakadu Cookie oli Chicagon eläintarhan ensimmäisiä asukaita ja pitkäaikainen suosikki

Papukaijat ovat pitkäikäisiä, mutta Cookien 83 vuotta on alallaan ennätys. Kuva: en. wikipedia.org.

Papukaijat ovat pitkäikäisiä, mutta Cookien 83 vuotta on alallaan ennätys. Kuva: en. wikipedia.org.

Suurikokoiset kakadu-papukaijat tunnetaan paitsi komeasta ulkonäöstään myös kyvystä oppia älykkäiltä tuntuvia asioita kuten esineiden käyttöä työkaluina. Kaijat saavuttavat myös kunnioitettavan korkeita ikävuosia. Huippuna on/oli Chicago Brookfield Zoo -eläintarhan vaaleanpunainen arokakadu (Lophochroa leadbeateri) nimeltään Cookie, jonka Guinnessin Ennätysten kirja nimesi vuonna 2014 maailman vanhimmaksi papukaijaksi. Mutta rajansa se on kestävimmilläkin. Cookie menehtyi 83-vuotiaana 27.8. 2016.

Luonnonvaraisena Australian mantereen sisäosissa tavattava arokakadu saapui chicagolaistarhaan yksivuotiaana vuonna 1934 yhtenä eläintarhan ensimmäisistä asukkaista. Menehtyessään Cookie oli eläintarhan vanhin eläin ja samalla ainoa jäljellä ollut Brookfield Zoon alkuperäinen jäsen (Chicago Zoological Society, 29.8.2016; https://www.czs.org/Chicago-Zoological-Society/About/Press-room/2016-Press-Releases/Chicago-Zoological-Society-Saddened-by-Loss-of-Old

Mainokset