Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Viimeisille asukkaille uudet kodit Etelä-Afrikasta, Jordaniasta ja Israelista

Khan Younis Zoo -eläintarhan apinat saavat uuden kodin israelilaiselta kädellisten erityissuojelualueelta. Kuva: Four pawns.

Khan Younis Zoo -eläintarhan apinat saavat uuden kodin israelilaiselta kädellisten suojelualueelta. Kuva: Four Paws.

Israelin ja Palestiinan hallitusten avustuksella ja suojeluksessa kansainvälinen eläinsuojelujärjestö Four Paws saattoi päätökseen sotien ja jatkuvien konfliktien vaivaamalla Gazan kaistaleella toimineen Khan Younis Zoo -eläintarhan toiminnan päättämisen. Viiden gazalaisen eläinlääkärin ja eläinsuojelun asiantuntijoiden johdolla ”maailman huonoimmaksi eläintarhaksi” nimetyn tarhan jäljellä olleet 15 asukasta evakuoitiin ja siirrettiin kuljetettaviksi ulkomaisiin, turvallisiin asuinpaikkoihin. Khan Younis Zoo -eläintarhan toiminta on ollut vaakalaudalla ja eläinten asema on ollut kestämätön paitsi sotilaallisten konfliktien takia myös tarhan yksityisen omistajan talousvaikeuksien takia. Tarhan eläinten leintilat olivat ahtaat ja huonokuntoiset, eikä eläimille enää aikoihin voitu tarjota riittävästi kunnollista ravintoa.

Laziz-tiikerin ahdas häkki on järkyttävä ositus lakkautetun Khan Younis Zoon olosuhteista. Kuva: Four Pawns.

Laziz-tiikerin ahdas bunkkeri on järkyttävä osoitus lakkautetun Khan Younis Zoon olosuhteista. Kuva: Four Paws.

Zoon lakkauttamisen sinetöivä viimeisten asukkaiden poiskuljetus toteutettiin 24.8.2016. Evakuoinnissa tarhasta poistetuista eläimistä kaksi piikkisikaa, yksi emu sekä pelikaani kuljetetaan Jordaniaan, Gazan viimeinen tiikeri – Laziz – puolestaan saa uuden kodin Etelä-Afrikasta. Tarhan ihmisapinat asutetaan Israelissa toimivale kädellisten suojelualueelle.

Eläintarhan yksityinen omistaja oli Zoon tyhjentämisestä ja samalla lakkauttamisesta helpottunut ja suojelujärjestölle kiitollinen asukkaiden uusien kotien löytämisestä, sillä hänellä ei ole varaa eikä mahdollisuuksia ylläpitää eläimiä (The Times of Israel, 25.8.2016; http://www.timesofisrael.com/animal-rescue-operation-complete-as-worlds-worst-zoo-closes-in-khan-younis/

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Costa Rica sulkee eläintarhansa ja vapauttaa eläimet luontoon tai hoitotarhoihin. Tiedebasaari 4.8.2013; https://tiedebasaari.wordpress.com/2013/08/04

Mainokset