Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Afrikkalais-amerikkalaisen historian ja kulttuurin museo, Washington DC. Kuva: Michael Barnes, The Smithsonian Institution.

Afrikkalais-amerikkalaisen historian ja kulttuurin museo, Washington DC. Kuva: Michael Barnes, The Smithsonian Institution.

  1. Pohjois-Amerikan koripalloilun ammattilaisliigan NBA:n (National Basketball Association) kaikkien aikojen kuuluisimpiin ja menestyksekkäimpiin pelaajiin lukeutunut Michael Jordan tukee viiden miljoonan dollarin (lähes 5 miljoonan euron) lahjoituksella Smithsonian-instituutin perustamaa National Museum of African American History and Culture -museota. Uusi museo aloittaa toimintansa Yhdysvaltain pääkaupunki Washington DC:ssä 24.9. 2016. Jordanin lahjoitus on suurin yksityiseltä urheilijalta saatu tuki, ja museo arvostaa elettä nimeämällä Game Changers -museotilan Michael Jordan Hall -nimiseksi.
Chicago Bulls -seuraa edustanut Michael Jordan on menestynyt urheilun ohella myös "siviilissä". Talouslehti Forbesin mukaan Jordan on miljardööri.

Chicago Bulls -seuraa edustanut Michael Jordan on menestynyt urheilun ohella myös ”siviilissä”. Talouslehti Forbesin mukaan Jordan on miljardööri.

Afrikkalais-amerikkalaisen historian ja kulttuurin museon on tarkoitus kattaa vuosisatojen ajanjakso, jonka kuluessa pitkään syrjitty ja riistetty väestönosa on noussut yhä lähemmäs tasa-arvoa ja yhteiskunnan johtopaikkoja. Urheilulla on ollut – kuten Jordanin esimerkkikin osoittaa – huomattava merkitys mustien mahdollisuuksille nousta sosiaalisilla, taloudellisilla ja poliittisilla foorumeilla.

National Museum of African American History and Culture on laajin tiettyyn vähemmistöryhmään keskittyvä museokokonaisuus Yhdysvalloissa. Noin 540 miljoonaa dollaria maksaneen museon on suunnitellut Tansaniassa syntynyt brittiarkkitehti David Adjaye (ArtNet News, 9.8.2016; https://news.artnet.com/art-world/michael-jordan-donates-record-gift-new-smithsonian-museum-599687

Mainokset