Avainsanat

, , , , , , , , , , , ,

Newcastlen yliopisto on saarivaltakunnan yhdeksänneksi ansioitunein urheilun vertailussa, ja lähes 40 miljoonan euron panostukset kertovat korkeakoulun halusta parantaa opiskelijoidensa liikuntamahdollisuuksia. Kuva: ncl.ac.uk.

Newcastlen yliopisto on saarivaltakunnan yhdeksänneksi ansioitunein urheilun vertailussa, ja lähes 40 miljoonan euron panostukset kertovat korkeakoulun halusta parantaa opiskelijoidensa liikuntamahdollisuuksia. Kuva: ncl.ac.uk.

Britanniassa yliopistojen kilpailu opiskelijoista on aina ollut kiivasta, ja saarivaltakunnan EU-kansanäänestyksen ja EU-eroa (brexit) edellyttävän tuloksen jälkeen varsinkin ulkomaalaisten opiskelijoiden tulo uhkaa tyrehtyä. Jo perinteisesti brittiyliopistot ovat kilpailleet paitsi tieteen ja opetuksen tasolla myös mittavilla oheispalveluilla kuten kulttuuri- ja urheilutarjonnalla. Näillä oheisrintamilla panostukset ovat tätä nykyä jopa suurempia kuin yliopistojen varsinaisissa perustehtävissä.

Hyvänä esimerkkinä on viimeisimmän valtakunnallisen vertailun (British Universities and College Sport (BUCS) rankings) mukaan Britannian yhdeksänneksi ansioitunein liikunta- ja urheiluyliopisto, Newcastle University, ilmoitti peräti runsaan 30 miljoonan punnan (yli 37 miljoonan euron) sijoituksesta liikuntapaikkoihin ja -mahdollisuuksiin.

Lisäksi Newcastlen yliopistossa aloitetaan uusi, kolmivuotinen urheilun ja liikunnan kandidaatin koulutusohjelma (undergraduate BSc Sports and Exercise Science degree programme) (Newcastle University, 15.7.2016; http://www.ncl.ac.uk/press/news/2016/07/%C2%A330msports/#hp-banner

 

Mainokset