Avainsanat

, , , , , , , , , , , , ,

Luonnon- ja ympäristönsuojelun tukijana mainetta saanut Leonardo DiCaprio otti konkreettisesti tuntumaa ajamiinsa aiheisiin Oscar-palkinnon (2016) tuoneessa pääroolissaan elokuvassa The Revenant. Kuva: Twentieth Century Fox.

Luonnon- ja ympäristönsuojelun tukijana mainetta saanut Leonardo DiCaprio otti konkreettisesti tuntumaa ajamiinsa aiheisiin Oscar-palkinnon (2016) tuoneessa pääroolissaan elokuvassa The Revenant. Kuva: Twentieth Century Fox.

Oscar-palkittu, yhdysvaltalainen näyttelijä ja filmitähti Leonardo DiCaprio on jo vuosien ajan tunnettu innokkaana luonnon ystävänä ja niin paikallisten kuin maailmanlaajuisten ympäristöprojektien tukijana sekä alan tietoisuuden levittäjänä. Ympäristö- ja rauhankysymysten viestinviejänä DiCaprio on nimitetty myös YK:n erityislähettilääksi. Tähden nimeä kantavan säätiön kautta DiCaprio on tukenut luonto- ja ympäristöalan hankkeita sekä järjestöjä kymmenillä miljoonilla dollareilla, ja uusin lahjoitus on arvoltaan kaikkia aikaisempia suurempi.

Heinäkuun 2016 puolivälissä Leonardo DiCaprio Foundation ilmoitti lahjoittavansa 15.6 miljoonaa dollaria (noin 14 miljoonaa euroa). Maailmanlaajuisen ilmastonmuutoksen vastaisessa taistelussa DiCaprio on lobannut valtioiden johtajia ja järjestöjä, pyrkien omalla esimerkillään hankkimaan sekä poliittista että taloudellista tukea yhteiseen, koko planeettaa haastavaan tehtävään. Luonnon monimuotoisuus sekä uhanalaisten lajien häviäminen ovat toinen DiCaprion toiminnan panopistealue, ja nämä molemmat suunnat saivat merkittävän avun säätiön uusimmasta lahjoituksesta. Tukea saavat ilmastokysymyksiä sekä alkuperäsikansojen etuja ajavat järjestöt sekä eläinsuojelussa toimivat Elephant Crisis Fund ja Maasai Wilderness Conservation Fund. Vuonna 1998 perustetun säätiönsä kautta Leonardo DiCaprio on tukenut ympäristön-ja luonnonsuojelutyötä kaikkiaan yli 59 miljoonalla dollarilla (noin 53 miljoonalla eurolla)(Uutistoimisto AP, 13.7.2016; http://bigstory.ap.org/article/29a5bb07f2494ab09ea1b8986aa5f90d/dicaprios-foundation-announces-156-million-grants

Mainokset