Avainsanat

, , , , ,

Lontoon asuinkiinteistöjen saanerauksissa on tavallista kattaa laajoja pintoja aurinkopaneeleilla. Sekä suuret keskitetyt aurinkovoimalat että erilliset yksittäiskohteet lisäävät Britannian aurinkosähkön kapasiteettia nopeasti. London Borough of Sutton. Kuva: en.wikipedia.org.

Brittein saarilla on maine sateisena ja koleana valtakuntana, mutta ”paistaa päivä risukasaankin” -sanontaa mukaillen sekä nykyisyys että ennen kaikkea tulevaisuus näyttävät varsin valoisilta. Näin ainakin energiarintalamalla, jolla britit ovat jopa surullisenkuuluisia saastuttavan kivihiilen sekä vanhanaikaisen ydinvoiman käyttäjinä. Mutta kesäkuussa 2016 Brittein saarilla kirjattiin myönteinen ennätystulos: lähes neljäsosa käytetystä sähköstä oli tuotettu aurinkopaneeleilla.

Valtakunnallinen uusiutuvan energian tuottaja ja jakeluyritys Good Energy julkisti twitter-tilillään uutisen: Britannian sähköstä 23.9 prosenttia auringosta kesäkuussa 2016.

MentalFloss, 13.7.2016; http://mentalfloss.com/uk/science/44422/the-uk-smashed-its-solar-power-record-in-june-2016?uk

Mainokset