Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , , ,

Frankfurtin jalkapallostadionilla esiintyneessä ennätysorkesterissa soitti 324 muusikkoa enemmän kuin edellisessä ennätyskokoonpanossa. Kuva: DPA, via The Local.

Frankfurtin jalkapallostadionilla esiintyneessä ennätysorkesterissa soitti 324 muusikkoa enemmän kuin edellisessä ennätyskokoonpanossa. Kuva: DPA, via The Local.

Kulttuurin eri sektoreilla järjestetään kilpailuja siinä kuin urheilussakin, vaikka voittajien ja häviäjien välisten erojen toteaminen on useimmiten makuasia. Yksi asia musiikkikilvoittelussa on kuitenkin kiistattomasti mitattavissa. Guinnessin Ennätysten kirjassa noteerataan maailman jäsenmäärältään suurimpien orkesterien esiintymiset. Tällä kisa-alueella uusi maailmanennätys saavutettiin 10.6.2016 Saksan Frankfurtissa, jossa peräti 7 548 soittajaa esiintyi samalla areenalla.

Saksan jalkapalloilun pääsarjan, Bundesligan Eintracht Frankfurt -seuran kotistadionilla, Commerzbank Arenalla soitti yht’aikaisesti sekä saksalaisia että itävaltalaisia ja hollantilaisia ammattiorkestereita ja harrastelijamuusikoita. Jättiorkesterin yhteissoiton onnistumisen takasi 550 neliömetrin suuruinen videotaulu, jolta orkesteria johtanut kapellimestari Wolf Kerschek näkyi 16 metrin korkuisen hahmona stadionin joka kolkkaan.

Ennätyskonsertin ohjelmissa olivat ainakin Ludvig van Beethovenin Oodi ilolle, joka on vuodesta 1985 lähtien ollut Euroopan unionin virallinen hymni. Lisäksi yli 7500 muusikon voimin soitettiin katkelmia Antonin Dvořákin ja Beethovenin sinfonioista (Oodi ilolle on osa Beethovenin 9. sinfoniaa) sinfonioista sekä kevyemmän musiikin repertuaarista osia Starlight Express -musikaalista sekä John Milesin vuoden 1976 popkappaleesta Music (was my first love).

Edellinen maailman suurimman orkesterin esiintyminen Guinnessin Ennätysten kirjassa oli Australian Brisbanessa vuonna 2013 esiintynyt 7 224 muusikon yhteisesiintyminen (The Nation, 11.6.2016; http://nation.com.pk/entertainment/11-Jul-2016/world-s-biggest-orchestra-performs-in-german-stadium

Mainokset