Avainsanat

, , , , , ,

Leijona lammaspaimenena: Ihminen voi kääntää luonnon normaalit lainalaisuudet päälaelleen. Kuva: top3top.com.

Leijona lammaspaimenena: Ihminen voi kääntää luonnon normaalit lainalaisuudet päälaelleen. Kuva: top3top.com.

Suuret kissapedot saalistavat muita nisäkkäistä, ja mieluusti mahdollisimman vastustuskyvyttömiä eläimiä kuten ihmisen omistamaa kesyä karjaa. Etelä-Venäjällä sijaitsevassa Dagestanissa voi kuitenkin seurata poikkeuksellista näytelmää, jossa naarasleijona pitää kurissa lammaslaumaa.

Mashka-leijona on ollut karjatilallisen hoivissa pikkupennusta lähtien, ja peto on opetettu kaitsemaa lampaita. Karja on leijonan hoivissa täysin turvassa, sillä paimen ei niitä uhkaa, eikä leijonan läsnäollessa varmaan mikään muukaan peto yritä ahdistella lampaita. Paimen-leijona saa kyllä pedolle kuuluvaa ruokaa vaikka jättääkin lampaat rauhaan, sillä lammaslauman kaitsijalle tarjotaan kaksi kiloa pihvilihaa päivässä (BBC News-Video, 2.7.2016; http://www.bbc.com/news/world-europe-36695176

Mainokset