Avainsanat

, , , , , , , ,

Monilla teurastusta ja syödyksi tulemista odottaneista koirista on kaulapanta, mikä osoittaa eläinten olevan varastettuja. Kuva: Human Society International, via express.co.uk.

Monilla teurastusta ja syödyksi tulemista odottaneista koirista on kaulapanta, mikä osoittaa eläinten olevan varastettuja. Kuva: Humane Society International, via express.co.uk.

Etelä-Kiinan Yulinin kaupungissa vuosittain kesäpäivänseisauksen aikaan järjestettävä koiriensyöntifestivaali kokoaa paljon paikallisia ja ulkomaalaisia vieraita, ja parin päivän aikana kaupungissa teurastetaan ja syödään ainakin 10 000 koiraa. Suuri osa koirista on varastettu ja/tai salakuljetettu myös ulkomailta. Ennen teurastusta ja ruoaksi kypsennystä koiria pidetään ahtaissa ja ”epäinhimillisissä” varastoissa.

Kesäkuun 2016 festivaalia edeltävinä päivinä eläinsuojelujärjestöjen edustajat löysivät pimeän ja tunkkaisen varastotilan, johon oli sullottu teurastusta odottavia koiria, ja vapaaehtoisryhmät onnistuivat vapauttamaan operaatiossa yli tuhat varmaa ja tuskallista kuolemaa odottanutta koiraa (Mirror Online, 23.6.2016; http://www.mirror.co.uk/news/world-news/animal-rights-activists-rescue-1000-8263013

Aiheesta muualla Tiedebasaarissa:

Kiinalaisten enemmistö vastustaa koiriensyöntifestivaalia. Tiedebasaari 19.6.2016; https://tiedebasaari.com/2016/06/19

Kiinan koiriensyöntifestivaali voimissaan lisääntyvästä vastustuksesta huolimatta. Tiedebasaari 20.6.2015; https://tiedebasaari.com/2015/06/20

 

Mainokset