Avainsanat

, , , , , , , ,

Uhanalainen kissapeto karkasi sotilailta esityksen jälkeen

Juma-jaguaarin olympialaiset päättyivät jo ennen avajaisia armeijan viidakkosodankäynnin koulutuskeskuksessa Manausissa. Kuva: Jair Araujo, AFP, Diario do Amazonas.

Juma-jaguaarin olympialaiset päättyivät jo ennen avajaisia armeijan viidakkosodankäynnin koulutuskeskuksessa Manausissa. Kuva: Jair Araujo, AFP, Diario do Amazonas.

Rio de Janeiron kesäolympialaisten avajaisiin matkaavaan, perinteiseen soihtuviestiin osallistunut jaguaari (Panthera onca) jouduttiin tappamaan pedon saatua osuutensa suoritetuksi. Oman osuutensa suoritettuaan sotilaiden hallinnassa ollut Juma-niminen jaguaari pääsi karkaamaan talutusketjustaan Manausin kaupungissa sijaitsevassa armeijan koulutuskeskuksessa suoritetun soihtuviestiosuuden jälkeen.

Peto yritti käydä karkulaista pidättämään lähteneen miehen kimppuun, jolloin sotilaat ensin yrittivät taltuttaa jaguaarin nukutuslääkkeellä. Tämä ei petoa pysäyttänyt. Niinpä sotilaat lopettivat jaguaarin esityksen ampumalla uhanalaiseksi luokitellun, Amazonian sademetsissä harvinaisena tavattavan kissan (CBC News/AP, 21.6.2016; http://www.cbsnews.com/news/jaguar-used-in-olympic-torch-ceremony-killed-by-brazils-army/

Mainokset