Avainsanat

, , , , , , , , , , , , , ,

Bibliotheca Philosphica Hermetica –kokoelman teokset taustana menestysromaaneille

Menestyskirjailija Dan Brown auttaa kuuluisaa amsterdamilaiskirjastoa saattamaan julkisuuteen aineistot, joihin muun muassa Inferno-teos perustuu. Kuva: The Telegraph.co.uk.

Menestyskirjailija Dan Brown auttaa kuuluisaa amsterdamilaiskirjastoa saattamaan julkisuuteen aineistot, joihin muun muassa Inferno-teos perustuu. Kuva: The Telegraph.co.uk.

Yhdysvaltalaiskirjailija Dan Brown – maailmanlaajuisen menestyskirjan ja -elokuvan Da Vinci -koodi – tekijä on palkinnut Amsterdamissa toimivan The Ritman Library -kirjaston, jossa hän on hankkinut filosofis-uskonnollisten romaaniensa tausta-aineistot.  Kirjailijan 300 000 euron (335 000 dollarin) lahjoituksen turvin kirjaston vanhaa hermeettistä, uskonnollis-filosofista kirjallisuutta digitoidaan kaikkien saataville.

Lahjoituksen yhteydessä Dan Brown kertoo työskennelleensä kirjastossa etsimässä tausta-aineistoa suuriksi myyntimenetyksiksi eri puolilla maailmaa kohonneita teoksiaan Kadonnut symboli (The Lost Symbol; ilmestyi suomeksi vuonna 2009) sekä Inferno (ilmestymisvuosi, myös suomeksi 2013).

The Ritman Library -kirjaston kokoelmissa on noin 4 600 hermeettisiä aiheita käsittelevää teosta ja käsikirjoitusta, joista suuri on painettu ennen vuotta 1800. Bibliotheca Philosphica Hermetica -nimellä tunnettavan kirjastokokoelman digitoidut teokset saadaan yleiseen käyttöön keväästä 2017 alkaen. (GMA News Online, 16.6.2016; http://www.gmanetwork.com/news/story/570271/lifestyle/artandculture/da-vinci-code-author-dan-brown-donates-euro-300k-to-dutch-library

Mainokset