Avainsanat

, , , , ,

Tuomituissa useita ravintoloitsijoita, jotka tarjoilivat kiellettyjen eläinten lihaa

Muurahaiskäpy on uhanalainen ja rauhoitettu, mutta Kiinan laittomilla markkinoilla tavoiteltu ruoka- ja lääkeaarteita tarjoava laji. Kuva. Wildaid.org.

Muurahaiskäpy on uhanalainen ja rauhoitettu, mutta Kiinan laittomilla markkinoilla tavoiteltu ruoka- ja lääkeaarteita tarjoava laji. Kuva. Wildaid.org.

Itäisen Kiinan Zhejiangin maakunnassa oikeus on tuominnut 32 henkilöä pitkiin vankeusrangaistuksiin rauhoitettujen, uhanalaisten eläinten salakuljetuksesta. Uutistoimiston mukaan salakuljettajilta takavarikoitujen eläinten ja eläintuotteiden rahalliseksi arvoksi arvioitiin 100 miljoonaa juania (noin 13.5 miljoonaa euroa). Tuomitulta löydettiin muurahaiskäpyjä (engl. pangolin), salamantereita sekä karhun kynsiä.

Salakuljetusryhmän johtajaksi todettu henkilö tuomittiin 13 vuoden ehdottomaan vankeusrangaistukseen, ja lisäksi hänelle langettiin 130 000 juanin (noin 18 000 euron) sakot. Neljä muutakin salakuljettajaa tuomittiin yli 10 vuoden vankeusrangaistuksiin. Ryhmän muiden jäsenten rangaistukset vaihtelivat kolmen kuukauden ja neljän vuoden ehdollisiin tuomioihin.

Noin kolmasosa tuomituista eli yli 10 henkilöä, olivat ravintoloiden ja klubien omistajia, jotka ovat tarjoilleet asiakkailleen uhanalaisista lajeista valmistettuja ruokia. Muurahaiskävyt ovat rauhoitettuja ja Kiinan uhanalaislajien luettelossa olevia nisäkkäitä, joiden lihaa pidetään erittäin maukkaana, ja lisäksi eläimen kovasta, keratiinisesta panssarista otettujen suomujen uskotaan parantavan iho- ja muita sairauksia. Salakuljettajaryhmä saatiin kiinni vuonna 2015 järjestetyssä ratsiassa, jossa poliisi takavarikoi rikollisilta yli 1 500 kiellettyä eläintä (China.cn.org., 8.6.2016; http://www.china.org.cn/china/2016-06/08/content_38626177.htm

Mainokset