Avainsanat

, , , , , , , ,

”Tiikeritemppeli” on suosittu turistikohde, mutta eläimiä on kohdeltu kaltoin

"Tiikeritempelin"arki näyttää auvoisalta, mutta viranomaisten mukaan tiikereitä on kohdeltu kaltoin. Kuva: Goldenthaiagency.com.

”Tiikeritemppelin” arki näyttää auvoisalta, mutta viranomaisten mukaan tiikereitä on kohdeltu kaltoin. Kuva: Goldenthaiagency.com.

Uskonnan harjoittamiseen ja ihmisten henkiseen kasvuun keskittyvä luostari tuntuu paikalta, josta viimeisenä olettaisi tapaavansa eläinrääkkäystä. Näin on valitettavasti ollut thaimaalaisessa buddhalaisluostarissa, jossa on pidetty maailmanlaajuisesti uhanalaiseksi luokiteltuja tiikereitä – ja todella paljon tiikereitä. Wat Pa Luangta Maha Bua Yannasampanno -luostari on suosittu turistikohde, jossa kävijät ovat saaneet syöttää pentuja ja ottaa selfiekuvia suurpetojen kanssa. Kaikkiaan Tiikeritemppeli -nimellä tunnettavassa luostarissa on 137 tiikeriä, jotka kaikki viedään suojelualueille eri puolille Thaimaata.

Yhteiselo tiikerien ja ihmisten välillä ei ole ollut tasaveroista eikä eläinten oikeuksia kunnioittavaa. Tiikereitä on pidetty kahlittuina oloissa, joista eläinsuojelijat ja riistaviranomaiset ovat valittaneet ja vaatinet toiminnan lopettamista. Toiveisiin munkit ovat suhtautuneet välinpitämättömästi, ja viranomaiset hakivat oikeuden määräyksen tiikerien takavarikoimiseksi. Tiikerien katsottiin myös vaarantavan ihmisten turvallisuutta.

Toukokuun lopulla 2016 tiikerien takavarikointi aloitettiin. Operaatio on suuri, ja 137 tiikerin siirtoon osallistuu peräti 2 000 eläinsuojelu-, eläinlääkintä- ja riista-alan asiantuntijaa sekä poliisin ja armeijan edustajaa.

Munkkeja syytetään paitsi eläinrääkkäyksestä myös tiikerien luvattomasta kasvattamisesta, myynnistä ja kansainvälisten sopimusten mukaan vientikiellossa olevien eläinten salakaupasta. Munkit ovat korostaneet luostarin olevan uhanalaisen tiikerin suojelualue (International Business Times, 31.5.2016: http://www.ibtimes.co.uk/thai-authorities-begin-removing-137-tigers-buddhist-temple-1562830

Mainokset