Avainsanat

, , , , , , ,

Länsi-Bengalin Gorumaran kansallispuistosa oli 2010-luvun alun laskennassa 40–50 sarvikuonoa. Kuva: The Times of India.

Länsi-Bengalin Gorumaran kansallispuistossa oli 2010-luvun alun laskennassa 40–50 sarvikuonoa. Kuva: The Times of India.

Salametsästäjät tiedetään sarvikuonojen vakavimmaksi uhaksi, mutta myös salamat voivat koitua suurten, uhanalaisten nisäkkäiden kohtaloksi. Ihmisiin iskemien salamien aiheuttamat kuolemantapaukset raportoidaan ja tilastoidaan säännönmukaisesti, mutta vastaava sattuu myös luonnonvaraisille eläimille.

Intian Länsi-Bengalin osavaltiossa sijaitsevassa Gorumaran kansallispuiston riistanvartijat löysivät 18.5.2016 kaksi suoran salamaniskun tappamaa sarvikuonoa, täysi-ikäisen naaraan ja nuoren uroksen.

Alueella – kuten koko Kaakkois-Aasiassa oli tapahtuma-aikaan rajumyrskyjen kausi ennätyksellisen rankkoine sateineen. Puiston viranomaiset vakuuttivat, ettei harvinaisen sarvikuonojen menehtymiseen liity mitään erityistä (paikallisesti oli huhuttu salametsästäjistä) – eläimet vain olivat olleet luonnonpuistolle tyypillisessä avoimessa maastossa myrskyn aikaan (The Times of India, 21.5.2016).

Mainokset