Avainsanat

, , , , , , , , , ,

Historiallinen Valioliigan mestaruus on Leicesterissä koko kaupungin yhteinen juhlan aihe. Kuva: channelnewsasia.com.

Historiallinen Valioliigan mestaruus on Leicesterissä koko kaupungin yhteinen juhlan aihe. Kuva: channelnewsasia.com.

Englannin jalkapallon Valioliigan voitto on brittiurheilussa yksi vuoden suurimmista saavutuksista, ja kevään 2016 päätteeksi pokaalia juhlivalle Leicester City -seuralle voitto oli aivan erityinen, ensimmäinen seuran 132-vuotisessa historiassa. Valioliigamestaruus on suuri tapaus koko kaupungille, ja voiton ratkaisseen ottelun juhlinta tuntui konkreettisesti koko kaupungissa.

Ratkaisevan, liverpoolilaista Evertonia vastaan käydyn ottelun aikana kotijoukkueen tehtyjä maaleja juhlittiin 7.5.2016 King Power Stadium -areenalla niin voimallisesti, että kaupunkialueen maankamarakin järisi aivan konkreettisesti. Leicesterin yliopiston geologiopiskelijat mittasivat läheisen oppilaitoksen tiloissa toimivalla seismometrillä järistysaaltoja, joiden energia oli voimakkuudeltaan 0.4 magnitudiasteikossa.

0.4 magnitudin maanjäristys – geologitutkijoiden mukaan ”Vardyjäristys” Leicester Cityn parhaan maalintekijän Jamie Vardyn mukaan – on vain tarkalla mittauksella havaittava kuriositeetti, jolla ei ole käytännön merkitystä. Leicester Cityn voitonjuhlinnalla oli kuitenkin myös konkreettinen – ja valitettavasti kielteinen – vaikutus kaupunkilaisiin. Paikalliseen sairaalaan tuotiin ottelun jälkeen ennätyksellisen monta – kaikkiaan 90 – liiallisen alkoholinkäytön vaarallisen kuntoon saattanutta potilasta (International Business Times, 9.5.2016; http://www.ibtimes.co.uk/leicester-city-fans-cause-0-4-magnitude-vardyquakes-final-home-game-1558955

Mainokset