Avainsanat

, , , , , , , , ,

CV of Failures by professor JOhannes Haushofer, Princerton universiy. Photo credit oouyz.comAjan tasalla pidetty ja sisältönsä puolesta kattava ansioluettelo, nykykielellä ilmaistuna CV, on ehdoton edellytys työnhakijalle tai apurahojen tai kunnianosoitusten/ jäsenyyksien hakijalle. CV:n laadintaan on paljon ohjeita – esimerkiksi mitä ansioita kannatta painottaa ja missä aikajärjestyksessä suoritukset esitetään. Mutta pääsääntö tietysti on, että luettelon laatija kirjaa CV:n sivuille itselleen myönteiset ja parhaat ominaisuudet ja saavutukset. Siksi onkin yllättävää, että maailman kuuluisimpiin ja arvostetuimpiin lukeutuvan yhdysvaltalaisyliopiston professori julkaisi internetissä CV:n epäonnistumisistaan.

New Jerseyn osavaltiossa toimivan Princeton-yliopiston psykologian professori Johannes Haushofer (assistant professor in psychology and public affairs) julkaisi twitterissä CV of failures -osion otsikoilla Degree programs I did not get into, Research funding I did not get, Academic positions and fellowships I did not get, Awards and scholarships I did not get, Paper rejections from academic journals. Listauksella professori Haushofer tahtoo näyttää, ettei elämä ja tie akateemisen maailman huipullakaan ole pelkkää myötätuulta ja onnistumisia. Epäonnistumisten CV:ssä Haushofer luettelee opinnot, joihin hän ei hakemuksesta huolimatta päässyt, työpaikat, joihin hän ei päässyt, apurahat, joita hän ei hakemuksesta huolimatta saanut sekä tutkimusartikkelit, joita arvostetut tiedejulkaisut eivät hyväksyneet.

Epäonnistumisten ansioluettelolla professori tahtoo laajentaa kokonaiskuvaa työelämästä, jossa epäonnistumisia on paljon (yleensä enemmän kuin onnistumisia) mutta jossa vain onnistumiset mainitaan ja huomioidaan. Korkean virkaan päässeen professorin epäonnistumisten tuntemisella Haushofer toivoo rohkaisevansa ihmisiä muistamaan epäonnistumisten ja hyllytysten hetkillä, että maailma ei ole aina oikeudenmukainen ja että esimeriksi työhönottajilla tai apurahoista päättävilläkin on omat huonot päivänsä. (The Guardian, 30.4.2016; http://www.theguardian.com/education/2016/apr/30/cv-of-failures-princeton-professor-publishes-resume-of-his-career-lows

Princeton university on vakioedustaja maailman korkeakoulujen World University Ranking -luokitusten kärkikymmenikössä. Yliopiston tasosta kertoo hyvin se, että opinahjolla on esittää yli 40 Nobel-palkittua tieteentekijää.

Mainokset