Avainsanat

, , , , , , , , , , ,

Pienikokoiselle koiralle ehkä erikoistehtäviä

Welsh corgi tunnetaan kuningatar Elizabeth II:n suosikkikoirana, mutta poliisin univormuun corgia on hieman vaikea kuvitella. Kuva: iclipart.com

Welsh corgi tunnetaan kuningatar Elizabeth II:n suosikkikoirana, mutta poliisin univormuun corgia on hieman vaikea kuvitella. Kuva: iclipart.com

Saksanpaimenkoirat ovat varmasti tutuimmat viranomaistehtävissä tavattavat koirat, eikä tullin huume- ja rahaetsinnöistä tuttuja labradorinnoutajiakaan kukaan enää ihmettele. Myös useita muita koirarotuja käytetään viranomaistehtävissä, mutta Moskovan poliisivoimien koulutukseen otettu rotu yllättää silti. Moskovan poliisilla on 2- ja 6-kuukautiset welsh corgin pennut koulutusohjelmassa.

Welsh corgien soveltuvuutta vaativiin tehtäviin ei vielä tiedetä, mutta RIA Novosti -uutistoimiston haastattelema Moskovan poliisin koiraosaston johtaja Elena Haikova uskoo polvenkorkuisille paimenkoirille olevan käyttöä esimerkiksi räjähteiden etsinnässä ja kaikenlaisissa ahtaissa tiloissa toteutettavissa operaatioissa. Se, otetaanko welsh corgit aktiivipalvelukseen, ratkaistaan vasta noin vuoden koulutuksen ja soveltuvuustestausten perusteella (Newsweek, 12.4.2016; http://europe.newsweek.com/russian-police-trains-welsh-corgis-service-dogs-446697?utm_source=email&utm_medium=email&utm_campaign=rss

Mainokset